Her evde var! Türkiye'de her 10 kişiden 7'si ona bağımlı…
Her evde var! Türkiye'de her 10 kişiden 7'si ona bağımlı…
Sürekli Instagram'a bakma bağımlılığı, sosyal medya bağımlılığının bir türüdür. Bu bağımlılık, bireylerin Instagram gibi platformlara aşırı derecede zaman ayırması, sürekli olarak yenilikleri kontrol etmesi ve fiziksel veya psikolojik olarak rahatsızlık hissi yapmadan bu alışkanlıklarını sürdürebilmesidir. Peki bu bağımlılığın asıl sebepleri nelerdir? İşte detaylar…
Dezenfektan gibi baharatlar! Çorbaya atanın akciğeri tertemiz oluyor
Dezenfektan gibi baharatlar! Çorbaya atanın akciğeri tertemiz oluyor
Kış aylarında herkesin çorbasına eklediği baharat farklıdır. Çorbalara eklenen bazı baharatlar akciğeri temizliyor, bazıları ise sindirimi hızlandırıyor. Peki, hangi baharat akciğerde dezenfektan etkisi yapıyor? İşte ilaç gibi baharatlar…
Türk kahvesi mi salep mi bağırsakları motor gibi çalıştırır? İçen kabızlık nedir bilmiyor
Türk kahvesi mi salep mi bağırsakları motor gibi çalıştırır? İçen kabızlık nedir bilmiyor
Kış mevsiminin vazgeçilmezi salep mi yoksa her öğün severek içtiğimiz Türk kahvesi mi bağırsaklara faydalı? Türk kahvesi ve salep özellikle kış aylarında oldukça tercih edilebiliyor. Biri var ki bağırsakları motor gibi çalıştırıyor. Günde bir bardak içen kabızlık, şişkinlik ve mide ağrısı nedir tanımıyor. Peki bağırsak dostu, Türk kahvesi mi salep mi? İşte bağırsakları adeta motor gibi çalıştıran kabızlığı anında çözen o içecek…
Herkes faydalı diye yiyor! Dikkat edilmezse zehirleyebilir
Herkes faydalı diye yiyor! Dikkat edilmezse zehirleyebilir
Sağlıklı bir sebze olan ıspanak, birçok kişi tarafından sevilerek tüketiliyor. Özellikle kış sebzesi olarak bilinen ıspanak dikkatli olunmazsa zehirleyebiliyor. Ispanak yanlış saklandığında, temizlendiğinde veya hazırlandığında zehirlenmelere yol açabiliyor. Ispanağı tüketmeden önce ise uzun süre suda bekletmek gerekiyor. Peki zehirli ıspanak nasıl anlaşılır? Peki ıspanak nasıl temizlenir, pişirilir? İşte herkesin faydalı diye yediği ıspanağın içindeki zehirlenmeye yol açan ot…
Ayvaya limon sıkanlar yaşadı! O hastalığın ilacıymış
Ayvaya limon sıkanlar yaşadı! O hastalığın ilacıymış
Kış meyvelerinden biri olan ayvayı birçok insan severek tüketiyor. C vitamini bakımından zengin bir meyve olan ayva sindirimi kolaylaştırarak tokluk hissi veriyor. Ayvayı vücutta daha etkin kılmak için ise limondan yardım alabileceğinizi biliyor muydunuz? Limon içerdiği antioksidanlar sayesinde birçok hastalığa çözüm oluyor. Ayva ve limon ikilisi hastalıklara adeta doğal ilaç görevi görüyor. Ayvaya iki damla limon sıkanlar yaşadı. İşte ayvaya iki damla limon sıkınca etkilerine inanamayacaksınız…
Bal ve sirke karıştırılırsa ne olur? Yüzyıllık ilaç malzemeleri meğer o sorunun mucize kurtuluşuymuş
Bal ve sirke karıştırılırsa ne olur? Yüzyıllık ilaç malzemeleri meğer o sorunun mucize kurtuluşuymuş
Bal ve sirke ikilisinin binlerce yıldır tıbbi tedaviler için kullanıldığını İbn-i Sina gibi tıp alimlerinin yazdığı kitaplarda görüyoruz. Sirke bağırsak ilacı olurken, bal kanser karşıtı bir antioksidandır. Peki, balla sirke karıştırılırsa ne olur? Hekimler genellikle ikisini sağlık toniği olarak öneriyor. İşte yüzyıllık şifa malzemeleri balla sirkenin faydaları…
Yorgun hissetmenin çözümü! Enerjiyi adeta 3 kat artıran o içecek...
Yorgun hissetmenin çözümü! Enerjiyi adeta 3 kat artıran o içecek...
Yorgun hissetmeyi birçok insan istemez. Çünkü bu sorun; enerji düşüklüğü, uyku ihtiyacı ve huzursuzluk gibi problemlerin oluşmasına neden olabilir. Peki, yorgun hissetmenin çözümü var mı? Bu noktada İbn-i Sina'da bir içecek önerisinde bulunmuştu. Ünlü hekimin önerisi, enerjiyi adeta 3 katına çıkartabiliyor. İşte İbn-i Sina'nın önerdiği o içecek...
Sırrı belli oldu: Yüzyılın keşfi pekmez ve limon kürü! Sabahları bir kaşık tüketildiğinde...
Sırrı belli oldu: Yüzyılın keşfi pekmez ve limon kürü! Sabahları bir kaşık tüketildiğinde...
Limon ve pekmez, dozunda tüketildiğinde ayrı ayrı sağlık açısından faydalı olan besinler arasında gösteriliyor. Bunun yanı sıra limon ve pekmez kürü, adeta yüzyılın keşfi gibi görülebiliyor. Zira sağlık bakımından birçok farklı fayda sağlayabiliyor. Detaylar haberimizde...
Şalgamın faydaları ortaya çıktı! Tüketen hastalık yüzü görmüyor, içmeyen pişman oluyor
Şalgamın faydaları ortaya çıktı! Tüketen hastalık yüzü görmüyor, içmeyen pişman oluyor
Şalgam Türkiye'deki birçok insan tarafından tüketiliyor. Çünkü hem lezzetli olduğu hem de sağlık açısından faydalı olduğu düşünülüyor. Peki, şalgam gerçekten faydalı mı? Bu noktada söz konusu içecek hakkında asırlar öncesinden İbn-i Sina'da bazı önerilerde bulundu. Ayrıca İbn-i Sina'nın önerileri, içmeyenleri adeta pişman edebiliyor. Detaylar haberimizde...
Kilo aldırmayan çekirdek! Böyle tüketirseniz...
Kilo aldırmayan çekirdek! Böyle tüketirseniz...
2025'e saatler kaldı. Yılbaşı yemeğinden sonra saatlerin 00:00'ı göstermesini beklerken birçok insan çekirdek tüketmek isteyebilir. Yeni yıla girerken en çok tüketilenlerden abur cuburlardan biri olan çekirdek, ölçülü tüketilmediği takdirde ciddi rahatsızlıklara sebep olabilir. Çekirdeği fazla tüketmek cilt rahatsızlıklarından, kilo alımına kadar vücuda birçok zararda bulunabilir. Öte yandan çekirdek doğru şekilde tüketildiğinde faydalı da olabilir. İşte kilo almadan çekirdek tüketebilmenin püf noktaları…
Yılbaşı sofrası mide faciasıyla bitmesin! Şişkinlik için sodaya başvurmak işe yarar mı? Uzmanı açıkladı
Yılbaşı sofrası mide faciasıyla bitmesin! Şişkinlik için sodaya başvurmak işe yarar mı? Uzmanı açıkladı
Yılbaşı sofrasında dikkat edilmeyen bazı noktalar yılbaşı günü karın ağrısına, mide ağrısına, kasılmalara, kabızlığa ve şişkinliğe yol açabiliyor. Bu sorunları yaşayanlar genelde sodaya başvuruyor. Peki, bu doğru mu? Merve Kantarcı Çulha'ya açıklamalarda bulunan Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Kamil Özdil, mide için uyardı. İşte yılbaşını hastanelerde geçirmek istemeyenlere 3 öneri…
Kemikleri beton gibi güçlendiriyor! Yoğurda bir kaşık atınca etkisi 10 katına çıkıyor
Kemikleri beton gibi güçlendiriyor! Yoğurda bir kaşık atınca etkisi 10 katına çıkıyor
Bitkiler, yüzyıllardır alternatif tıpta kullanılıyor. Öyle bir bitki var ki cilt sorunlarından sindirim sağlığına kadar sayısız faydası bulunuyor. Kemikleri beton gibi güçlendiriyor hastalık nedir bilmiyorsunuz. Birçok rahatsızlığa deva olan kişniş tohumu, zengin bir kalsiyum kaynağı olarak bilinir. Kemikleri beton gibi güçlendiren kişniş tohumunu yoğurda karıştırıp yerseniz etkisini 10 katına çıkarabilirsiniz. İşte kişniş tohumunun sırları…
Ömürden 20 dakika çalıyor! Sigara araştırması sonucu: Canınıza kast ediyor
Ömürden 20 dakika çalıyor! Sigara araştırması sonucu: Canınıza kast ediyor
Sigara tüm vücudu negatif etkileyen ve sağlığa kast eden bir madde. Tütün ve tütün ürünlerinin sağlığa zararları herkes tarafından biliniyor. Peki sigara araştırması bize ne diyor?
Yılbaşına diş ağrısıyla girmeyin! 1 kaşık macun ağrıyı şıp diye kesiyor
Yılbaşına diş ağrısıyla girmeyin! 1 kaşık macun ağrıyı şıp diye kesiyor
Yılbaşına en güzel tatlılarla, yemeklerle girmek diş ağrısı çekenler için zulüm oluyor. Beyni zonklatan diş ağrısına bir kaşık macun tarifi iyi gelebilir. Yılbaşı sofrasında diş ağrısıyla bir köşede oturmak istemiyorsanız işte ağrıya iyi gelen macun tarifleri…
İbn-i Şerif binlerce yıl önce söylemişti! Diş ağrısını anında kesip atıyor…
İbn-i Şerif binlerce yıl önce söylemişti! Diş ağrısını anında kesip atıyor…
Osmanlı Devleti'nin önemli hekimlerinden biri olan İbn-i Şerif, 15. yüzyılda yazdığı Yâdigâr adlı tıp kitabıyla dönemin şifalı bitkileri ve besinleri hakkında önemli bilgiler sunmuştu. Bu kitap, günümüz doğal tedavi yöntemleri arayışında olanlar için adeta bir hazine niteliğinde. Özellikle diş ağrısı için önerdiği yöntemlerle dikkat çeken İbn-i Şerif, binlerce yıl önce sarımsağın faydalarını vurgulamış ve bu bilgiyi günümüze taşımıştır. Peki nedir o yöntem? İşte detaylar…
Salçanın küflenmesine son! Buzdolabınızdaki gıdaların bozulmaması için bu adımları yapın…
Salçanın küflenmesine son! Buzdolabınızdaki gıdaların bozulmaması için bu adımları yapın…
Yiyeceklerin küflenmesi, hem hoş olmayan bir durum oluşturur hem de gıda israfına yol açar. Küf, genellikle nemli ortamları sever ve yiyeceklerin sağlıksız hale gelmesine sebep olur. Yiyeceklerin daha uzun süre dayanmasını sağlamak için bazı basit ancak etkili yöntemler bulunmaktadır. İşte yiyeceklerin küflenmesini önlemek ve onların ömrünü uzatmak için kullanabileceğiniz bazı mükemmel püf noktalar…
Paslanmış hafızanın çözümü kanıtlandı! O baharat alzaymırı bile yavaşlatıyor
Paslanmış hafızanın çözümü kanıtlandı! O baharat alzaymırı bile yavaşlatıyor
Hafızayla ilgili birçok çalışma hem Türkiye'de hem de dünyada yapılıyor. İnsanların lezzet katmak için kullandığı bazı baharatların beyne etkisi bilimsel olarak kanıtlanmış. Buna göre bu baharatlar paslanmış hafızayı yeniliyor. Alzaymıra bile düşman baharatın faydaları haberimizde…
Tansiyon hastaları için biçilmiş kaftan! Kaynatmak vitaminini öldürüyor! Kış çayının püf noktası...
Tansiyon hastaları için biçilmiş kaftan! Kaynatmak vitaminini öldürüyor! Kış çayının püf noktası...
Kış çayları içerisinde birbirinden farklı bitkiler yer alıyor. Kış çayları özellikle kronik hastalıkları olanlar için çok faydalı.
Muzların kararmasını önleyen çözüm! Sapına 2 damla sık haftalarca diri kalsın
Muzların kararmasını önleyen çözüm! Sapına 2 damla sık haftalarca diri kalsın
Kış meyvelerinden biri olan muz, birçok insan tarafından sevilerek tüketiliyor. Ancak bu lezzetli meyve, hızla olgunlaşıp çürümeye ve kararmaya eğilimli hale geliyor. Sağlıklı bir meyve olan muzu ise taze tutmak bazı durumlarda oldukça güç olabiliyor. Peki muzu haftalarca taze tutmak, kararmasını engellemek mümkün mü? Muzun tazeliği bir bakımdan limondan soruluyor. Muzların çürümesini, kararmasını önlemek ve raf ömürlerini uzatmak için birkaç damla limondan yardım alabilirsiniz. İşte muzu diri tutacak limon taktiği…
Tadı bal gibi şifası ilaç gibi... Tatlısı ve yemeği yapılıyor: Soğuk algınlığına birebir
Tadı bal gibi şifası ilaç gibi... Tatlısı ve yemeği yapılıyor: Soğuk algınlığına birebir
Bal kabağı bir kış sebzesidir. Bal kabağının sadece tatlısı değil aynı zamanda yemeği de yapılıyor. Peki bal kabağı şifaları neler?
Sağlıklı bir yılbaşı sofrası nasıl olmalı, neler yenmeli, nelerden kaçınılmalı? Uzmanından altın değerinde öneriler
Sağlıklı bir yılbaşı sofrası nasıl olmalı, neler yenmeli, nelerden kaçınılmalı? Uzmanından altın değerinde öneriler
2025'e sayılı günler kala birçok kişi 'Yılbaşında ne yemek yapsam?' sorusunu araştırıyor. Yeni yıl sofralarında birbirinden lezzetli yemekler, mezeler ve aperatifler sunuluyor. Böyle enfes masalarda insanlar kendini pek tutamıyor. Yeni yıla karın ağrısı, kabızlık vb. mide sorunlarıyla girmemek için çok dikkatli olmalısınız. Peki sağlıklı beslenme sofrasında neler olmalı? Yılbaşı sofrasında hangi yemeklere yer vermeliyiz? İşte uzmanından hem sağlıklı, hem de lezzetli bir kutlama sofrası için dikkat etmeniz gerekenler...
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • ...