Vitamin deposu! Her gün bir bardak içmek sizi hastalıklardan koruyacak

Gün içerisinde yoğun iş ve okul temposu sonrasında yorgunluk yaşamamız çok doğal. Gereken vitaminleri alamamamız bizleri hastalığa itebilir. Günlük vitamin ihtiyaçlarımızı doğal yollarla meyve sebzelerle alınmalı.. Bunlardan diğer bir yolu da günlük taze sıkılmış meyve suyu tüketmek. Peki doğal günlük meyve suyu tüketmenin ne gibi faydaları vardır? İşte haberimiz...

Vitamin deposu! Her gün bir bardak içmek sizi hastalıklardan koruyacak

Taze sıkılmış meyve sularının vücudumuz için faydaları bulunmaktadır. Günlük yaşadığımız yorgunluk sonrası tüketeceğimiz meyve sebzelerinin yanında taze sıkılmış meyve suları da çok faydalıdır.

PEKİ, TAZE SIKILMIŞ MEYVE SULARININ VÜCUDA NE GİBİ FAYDALARI BULUNUR?

Özellikle kış aylarında hastalıklardan korunmak için vitamini bol olan besinleri tüketmek gerekir.

Greyfurt dişeti kanamalarında da oldukça etkilidir. Tansiyon düşürücü özelliği bulunur. Metabolizmayı hızlandırarak yağ yakmaya yardımcı olur.

Ananas içerisinde bulundurduğu B vitamini sayesinde saçların güçlenmesini, cildin güzelleşmesine sağlar. Mide ve bağırsakları temizler.

Domates hem kendisini hem de suyunu tüketmek çok önemlidir. Eklem ağrılarına, mide ağrısına ve gribe karşı doğal bir ilaçtır. Bol miktarda C ve E vitamini içerir. Kan basıncını düşürür.

Elma mideyi tok tutar. Bu sebeple elma diyet listelerinin başında gelir. Elma suyunda bol miktarda C ve E vitamini bulunur.

Havuç içerisinde A vitamini bulundurur. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Doğal bir antioksidan olan havuç, kansere yol açabilecek birçok zararlı maddeyi vücudumuzdan dışarı atar.

Nar bağışıklık sistemini güçlendirerek, enfeksiyonlara karşı bizleri korur. Bir bardak nar suyunda 10 bardak yeşil çaya ve 4 bardak kızılcık suyuna eşdeğer antioksidan madde bulunur. Kolesterolü düşürür, kalp dostudur.

Portakal suyunda bol miktarda c vitamini bulundurur. Özellikle kış aylarında fazlasıyla tüketilen portakal bizi hastalıklara karşı korur. Ayrıca C vitamini dışında B vitaminini de içinde barındırır. Yapılan bir araştırmada portakal suyu kalp krizinden korur.

  • meyve suyu
  • taze sıılmış meyve suyu
  • meyve suyunun faydaları
Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın