Ünlülerin zayıflama sırrı su diyeti! 1 haftada 8 kilo gidiyor

Pınar Deniz'den Rıza Kocaoğlu'na kadar birçok ünlünün su diyetiyle kilo verdiğini sık duyuyoruz. Yaz aylarında fit olmak için su diyetini uygulamanın tam zamanı. Çünkü su diyetiyle bir haftada 8 kilo vermek mümkün. İşte ünlülerin favorisi su diyetinin kuralları…

Ünlülerin zayıflama sırrı su diyeti! 1 haftada 8 kilo gidiyor

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Merve Kantarcı Çulha

Su diyeti ünlülerin vazgeçilmezi. Pınar Deniz'den Rıza Kocaoğlu'na kadar birçok ünlü isim su diyetiyle kilo veriyor. Su diyetinde bol bol içecek tüketiliyor ve bu diyetle bir haftada 8 kilo vermek mümkün.

Mor Papatya'ya açıklamalarda bulunan Diyetisyen Öznur Akgöz, su diyetinin püf noktalarını anlattı. İşte Ramazan'dan sonra kilo vermek isteyenlere sıkı diyet...

SU DİYETİ NASIL YAPILIR?

7 gün boyunca uygulanan bu diyette günlük 2,5-3 litre suyun yanında bitki çayları, meyve suları, sebze çorbaları, meyveler ve detoks suları tüketilmektedir.

Bu diyet sadece su tüketilerek uygulanabildiği gibi sıvı içeriği yüksek besinlerin beslenmeye eklenmesiyle de uygulanabilmektedir.

Diyetin sadece su içilerek yapılması günlük alınması gereken besin ögelerinin yeterli miktarda alınamayacağı için bu diyeti uygulayacak olan kişilerin besinsel değeri yüksek olan besinleri diyete eklenmesi gerekmektedir.

SU DİYETİ İLE KAÇ GÜNDE KAÇ KİLO VERİLİR?

Su diyeti ile 1 haftada yaklaşık olarak 7-8 kilo kaybı sağlamak mümkündür. Daha fazla kilo vermek için 1 haftadan daha uzun sürelerde kesinlikle yapılmamalıdır.

SU DİYETİNİN 3 PÜF NOKTASI

Diyabet (şeker hastalığı), hipotroidi, böbrek ve karaciğer yetmezliği, gut gibi sağlık problemi olan kişiler ve gebeler su diyeti diyeti gibi oldukça düşük kalorili diyetleri kesinlikle yapmamalıdır.

18-20 yaşından küçük olan kişilerin büyüme gelişmelerinin ağırlıklı bir şekilde olması için de bu tarz diyetlerden uzak durması gerekmektedir.

Düşük kalorili ve çok düşük kalorili diyetler uzun süreli yapıldığında kişilerde besin ögesi yetersizlikleri başta olmak üzere birçok sağlık problemine yol açabilmektedir. Bu nedenle bu tarz diyetler yerine Akdeniz tipi beslenme modeli ile kişiye özel hazırlanmış sağlıklı yani yeterli ve dengeli bir beslenme programı dahilinde kilo vermek her zaman en sağlıklı ve kalıcı bir yöntemdir.

Çamur deyip geçmeyin! İbn-i Sina öneriyor! O ağrıyı şıp diye kesiyor

  • su diyeti
  • pınar deniz
  • ünlülerin su diyeti
  • 1 haftada 8 kilo
Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın