“Rengini korusun, kötü kokmasın, sağlıklı ve lezzetli olsun' diyorsanız...

Sebze pişirmek incelikli iş… Hem sağlıklı hem de lezzetli olmasını isteriz. Tabi masaya geldiğinde gözlerimize de hitap etmeli. Meşakkatli bir iş gibi görünse de, birkaç tüyo sizi bu kaygılardan kurtaracak.

“Rengini korusun, kötü kokmasın, sağlıklı ve lezzetli olsun' diyorsanız...

Aksam.com.tr/Mor Papatya

Bazı sebzeler var ki, soframızda mutlaka bulunsun isteriz. Ancak şikayetlerimiz de peşi sıra gelir: "Piştiğinde rengi güzel olmadı, bu sebze pişerken kötü kokuyor, pişince vitamini yok oluyor..." Bunları unutun!

İşte sağlıklı ve lezzetli sebze pişirmek için öneriler:

1- Enginar hariç diğer sebzeleri haşlarken kabınızın kapağını aralık tutarsanız, sebzelerin kendi renklerini koruduğunu görürsünüz.

2- Sebzeleri haşlarken tuzlu suda haşlayın. Tuzlu olmayan suda haşlanan sebzeler çok fazla su çeker.

3- Sebzelerin vitamin değeri çabucak kaybolur. Sebzeleri, yemeği yapmadan hemen önce yıkayın. Doğrama işlemini yıkadıktan sonra yapmalısınız.

4- Sebzelerinize soğuk su ekleyerek pişirmek, vitamin ve lezzet kaybına yol açar.

5- Bazı sebzeler pişerken hoş olmayan kokular yayar. Soğan, sarımsak, karnabahar ve lahana gibi maddeleri pişirme esnasında içine çok az miktarda sirke damlatın ve fazla pişirmeyin. Ayrıca karnabahar ve lahanayı satın aldıktan sonra bekletmeyin, tazeyken kullanın.

6- Yeşil sebzelere renk veren klorofil maddesinin kaybolmaması için önce bol buzlu suda bekleterek, klorofilin sabitleşmesini sağlayın.

7- Sebzelere pişerken az miktarda karbonat eklerseniz pişme süresini azaltabilirsiniz.

8- Tüm sebzeleri tuzlu suda yıkarsanız daha etkili ve çabuk temizlersiniz.

9- Zeytinyağlı yemeklerin daha lezzetli olması için, ateşten indirdikten sonra tencerenin kapağını hemen açmayın, demlenmesi için bir süre bekleyin.

10- Sebzeleri kaynamakta olan suyun içine koyarsanız tadını ve besin değerini korumuş olursunuz. Buzdolabından çıkardığınız sebzeleri vakit kaybetmeden pişirin.

3 yöreden farklı patatesli tarif

Dahice bir fikir: Aylarca saklayabileceksiniz!

Yumurtayla ilgili 10 gerçek

  • sebze pişirmek
  • sağlıklı sebzeler
  • sebze pişirme yöntemleri
Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın