Sabahları aç karnına suyunu için! Kabızlığı yok ediyor

Patates herkesin evinde bulunan bir sebze. Peki, patates suyunun sayısız faydası olduğunu biliyor muydunuz? Sabahları aç karnına içilen patates suyu hem kabızlığı hem de ağrıları yok ediyor. İşte patates suyunun faydaları...

Sabahları aç karnına suyunu için! Kabızlığı yok ediyor

Patates suyunun faydaları saymakla bitmiyor. Sabahları aç karnına içilen çiğ patates suyu vücutta en çok şikâyet edilen sorunları ortadan kaldırıyor.

PATATES SUYUNUN FAYDALARI

Kabızlık, mide yanması, şişkinlik gibi sindirim sistemi problemleri giderir.

Patates suyu iltihapları kurutarak eklemlerdeki ağrıyı azaltır. Özellikle bel ve sırt eklemlerindeki ağrıların giderilmesinde oldukça etkilidir.

Asitli içeceklerin tüketilmesi dolayısıyla ortaya çıkan reflü probleminin çözümü için de çiğ patates suyundan faydalanılması mümkündür.

Bağırsak hareketlerini düzenleyerek ishali de kestiği söylenebilir.

Vücudu toksinlerden arındırır. İçeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde karaciğerdeki safranın temizlenmesine yardımcı olur.

Hazmı Kolaylaştırır

Bunun yanı sıra kalınbağırsak ve böbreklerde bulunan atıkların dışarı atımını da kolaylaştırır. Tüm bunlara ilaveten idrar yolunda ve böbreklerde taş oluşumunu önler.

Yüksek tansiyonu düzene sokar. Yüksek miktarda potasyum içeren çiğ patates suyu, bu içeriği sayesinde yüksek tansiyon problemine iyi gelir.

Değerlerin normal aralığa dönmesini sağlar, bu sayede olası kalp hastalıklarının riskini azaltır.

Gut hastalığını önler. Her gün düzenli olarak 2 bardak kadar içilen çiğ patates suyu, eklemlerde birikmiş olan ürik asidin kristallerinden vücudu arındırır.

Sevgililer Gününde kim şık kim rüküş oldu?

Mükemmeliyetçi yapıya sahip olanlarda en sık görülen hastalık korkutuyor

  • sabahları aç karnına
  • patates suyu
  • patates
  • aç karnına patates
Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın