Prof. Dr. Canan Karatay uyarıyor! Patatesi bu iki grup asla tüketmesin nişastadan dolayı kan şekerini yükseltebilir

Canan Karatay patatese dair önemli açıklamalarda bulundu. Canan Karatay'a göre patatesin en sağlıklı hali haşlaması. İşte detaylar..

Prof. Dr. Canan Karatay uyarıyor! Patatesi bu iki grup asla tüketmesin nişastadan dolayı kan şekerini yükseltebilir

Canan Karatay patatesin herkese iyi gelmediğini ifade ediyor. Peki kimler patates tüketmemeli? İşte yanıtı...

CANAN KARATAY AÇIKLAMALARI

"Çocuklar elinde kızartmayla doğmadı. O kızartmaya siz alıştırdınız. Alıştırmayın. " dedi. Karatay, ketçabın ise bağımlılık yaptığını söyledi. "Patatesi sevmiyorlar, ketçaptaki bağımlılık maddesini seviyorlar, farkında değiller. Eğer patates lezzetliyse neden ketçap döküyorlar, oturup patatesi yesinler. " ifadelerini kullandı. Patatesin yalnızca kızartma şeklinde yenildiği zaman tehlike arz ettiğini vurgulayan Karatay, patates severlere haşlama patates salatasını tavsiye etti.

Prof. Karatay, Patatesin içerisindeki gluten ve nişastadan dolayı şeker hastaları ve gluten hassasiyeti olanların tüketmemeleri gerektiğini vurguladı.

Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın