Mışıl mışıl uyutan içecek! Uyumadan önce bir bardak yetiyor

Uyku uyuyamama problemi oldukça yaygın. Yatakta bir sağa bir sola savrulan kişileri çok biliriz. Peki uyku getiren besinler neler? İşte yanıtı...

Mışıl mışıl uyutan içecek! Uyumadan önce bir bardak yetiyor

Uyku çok önemli. Uyku sırasında salgılanan hormonlar bağışıklığı koruyor. Peki uyku getiren besinler neler? İşte yanıtı...

UYKU GETİREN BESİNLER

BADEM

Bu kuruyemiş, melatonin hormonu ve uykuya dalmayı kolaylaştıran magnezyum yönünden oldukça zengindir. Melatonin sirkadiyen ritim adı verilen "iç saati" düzenler ve vücudun rahatlamasına yardımcı olur. Yatmadan önce birkaç tane badem yemeyi deneyebilirsiniz.

HİNDİ

Sıklıkla tüketilmese de hindi eti, uyku hormonu olarak da bilinen melatonin üretimini artıran triptofan adlı bir amino asidin en iyi kaynaklarından biridir.

ÇİKOLATA

Hem lezzetli hem sağlıklı! Çikolata, uykuya dalmanızı kolaylaştıran rahatlamayı endorfin hormonu aracılığıyla sağlar. Üstelik kakao ayrıca uykuya yardımcı olan triptofan yönünden de oldukça zengindir.

PAPATYA ÇAYI

Kolaylıkla uyumanızı sağlayan papatya çayı, beyninizdeki uyku reseptörlerine bağlanan apigenin adlı madde yönünden oldukça zengindir. 28 gün boyunca günde iki kez 270 mg papatya özü kullanan bir araştırma, uykuya dalma süresini uykuya dalma süresini kısalttığını ortaya koydu.

Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın