İlişki koçu uyarıyor! İlk buluşmada bu 3 hatayı asla yapmayın uzaklaştırıyor

İlk buluşmada neler yapılmalı veya uzun ilişkinin sırları neler? gibi sorular merak konusu. Günümüzde pamuk ipliğine bağlı ilişkilerden dolayı uzun ömürlü saygı ve sevgi çerçevesinde yürütülen ilişkilere hasret kaldık. Peki uzun ömür ilişkilerin sırrı ne? Aile ve ilişki koçu Güneç Çamcı Aksam.com'dan Sena Parlar'a özel açıklamalarda bulundu... İşte uzun ilişkinin sırları...

İlişki koçu uyarıyor! İlk buluşmada bu 3 hatayı asla yapmayın uzaklaştırıyor

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Sena Parlar

Aile ve ilişki koçu Güneş Çamcı'ya göre uzun ilişkilerin sırrı uyum ve empati. Sürekli vakit geçirmek ise ilişkinin heyecanını öldürebiliyor. İşte röportajın detayları...

Aksam.com.tr'den Sena Parlar'a önemli açıklamalarda bulunan Aile ve ilişki koçu Güneş Çamcı ilk buluşmada sorulabilecek soruları sizler için sıraladı.

1- Uzun ilişkinin sırrını verseniz desek ilk 3'e ne koyardınız ?

İnanın bu dönemde ilişkimizi uzun soluklu yürütmek artık çok zor. Emek vermezseniz ilişki kendini bir adım geriye atıyor. Kısaca cevap vermek gerekirse uzun ilişki yürütmenin sırrında bakın neler yatıyor.

1- Çiftler birbirlerine karşı açık ve net olmalılar. İletişimlerine önem vermeli, konuları içlerinde biriktirmemeliler. Birbirlerilerdiyse konuşmak için ortam hazırlanıp her türlü sıkıntılarını konuşarak halletmeliler. Birbirlerine karşı dürüst ve güven duyarlarsa o ilişki mutlaka uzun sürer. Tabi en önemlisi çiftlerin birbirlerinin fikirlerine saygı duyması ve dinliyor olmasıdır.

2-Yapışık ikizler gibi yaşamamalılar. Ben her dakika mıc mıc yan yana vakit geçirenleri biliyorum. Saat başı mesajlar, telefon görüşmeleri, 'neredesin aşkım buradayım aşkım'... Bir süre sonra çiftler birbirlerinden sıkılmaya başlıyorlar. İkisinin de kendine ait hobileri, birbirlerinden ayrı sosyal yaşamları olmalı ve bu yaşama ikisi de saygı duymalı.

3-Rutin yaşam. İlişkide en tehlikeli yaşam şekli. Sürekli aynı restoran, sürekli ev ortamı ,aynı dost meclisi....İlişki kendini tekrarlıyor yenileyemiyor.

EVLENMEDEN ÖNCE NELERE DIKKAT ETMEMİZ GEREKLİ

Herkes hayatındaki insanın "doğru insan" olup olmadığını merak etmektedir. Evlenmeli miyim­ hayatımı bu kişiyle geçirmek için acele mi ediyorum. Deli sorular. Kimi aşkından gözü kapalı bodoslama dalıyor evliliğe. Kimi mantığını yürütüyor. Aman olmazsa boşanırım zihniyetiyle yeni bir yaşama yol alıyor. Bu yıllar önce de böyleydi, şimdi de böyle, Belli ki sonsuza kadar da böyle olacak. Sonuçta insanoğlu çift olarak yaratılmış. Ne demişler; yalnızlık Allah'a mahsus! Aşk gözümüzü kör ettiyse yazdıklarımın okurumuza faydası yok. Ama evlilik kurumu benim için çok ciddi ve ben de partnerimi daha iyi tanımak için ne yaparım diyorsanız hadi birlikte sıralayalım. Gerçekten bu yolculuğa uygun mu partneriniz birlikte bulalım.

1-Aileleriniz uyumlu mu... Nesiller değişse de aile uyumu hala önemini taşıyor. Kültür farklılıkları olan evliliklerde çiftler çok zorlanıyorlar. Unutmayın ki siz evlenirken aileleriniz de birbirleriyle evleniyor.

2-Bakın bakalım onunla her konuyu rahatlıkla konuşabiliyor musunuz. Bazen ciddi konular bazen saçmalıklar, birlikte konuları ele alıyor birbirinizin fikirlerine önem veriyor musunuz. Birlikte dedikodu yapıp kahkaha atabiliyor musunuz?

3-Hayallerinizi, umutlarınızı paylaşabiliyor musunuz. Ben bir danışanımdan biliyorum gözü kararmış bir aşk evliliği. Biri deniz kenarında hayat sürmek öteki cadde ortasında kalabalıkların içinde yaşamak istiyor. şimdi birbirlerini idare edemiyorlar.

4-Tartışmalar sonucu partnerinizi öfkelendirdiniz mi hiç? Sesli tartışmalar sonrası tepkileri nasıl? Birinci derece yakınlarına nasıl davranıyor öfkelenince? Çünkü ilerde size de öyle davranacak.

5-Ailesi ile ilişkileri nasıl? Kardeşleriyle küs mü anneye babaya mesafesi sizin istediğin kadar mı yoksa anne evinden çıkmayan biri mi? Bunlar o kadar önemli ki aman dikkat!

6-Çocuk istiyor mu? Siz çocuk hasretinde iken partneriniz ben çocuk sevmem diyebiliyor .

7-Partnerinizde huylarının değişmesini istediğiniz özellikler var mı ? Evlenince ben değiştiririm diyorsanız bu mümkün değil.

İLK BULUŞMADA HANGİ SORULARI SORARSAK SIKICI BİR SOHBET OLMAZ VE BİRBİRİMİZİ TANIRIZ?

İlk buluşmalar sıkıntılıdır. Hiç tanımadığınız biriyle karşılıklı saatler geçireceksiniz. Hiç tanımıyorsunuz birbirinizi, sözün bittiği yerler olabilir. O zaman siz sorun o cevaplasın. Konu konuyu açsın...Bakın bu sorularla nasıl eğlenecek ve onu kısa sürede tanıyacaksınız.

1 Öncelikle kim olduğunu öğrenin. Sonra ne işle meşgul olduğuna önem verin. Hayallerinin ne kadarına ulaştığını sorun. Dikkat etmeniz gereken, soruların evet yada hayırla cevaplanmayacak sorular olmalı ki sohbet yol alabilsin.

2 Hayatta ki korkularını sorabilirsiniz. Yalnızlık başarısızlık parasızlık...

3 En kötü pişmanlığınız ne diyebilirsiniz mesela. Olaylar olabilir, insanlar olabilir kendisiyle ilgili başına gelen en kötü olay, o olaydan ne çıkardığı ve nasıl atlattığını olabilir.

4 En son okuduğu kitap ya da ilgisini çeken bir film.

5 Senin hayatın bir film olsaydı arkada fon müziği ne çalardı? Bakalım dramatik mi arabesk mi yoksa romantik bir adamla mı oturuyorsunuz.

6 Sabah insanı mısın yoksa aksam insanı mı?

7 Simdi seyahat etsen nereye gidersin?

8 Kendini geliştirmek için ne yapıyorsun?

9 Ölmeden önce yapmak istediklerin nedir

10 Kendini mutlu etmek için ne yapıyorsun?

11 Bir insanda en çok dikkatini çeken şey nedir?

12 Ask deyince aklına ne geliyor?

13 Geçmiş yaşamınla ilgili kendine tavsiye versen ne olurdu?

Sohbeti eğlenceli hale getirmek için soru cevap oyunu oynayabilirsiniz. Sohbete oyun katabilirsiniz.

Yeni kişiler tanımak yeni aşklara yelken açmak keyiflidir. Ancak sohbetin içinde biraz hüzün biraz romantizm biraz mizah olursa tadına doyum olmaz sohbetin.

Bol şans

Yaza girdik. Yaz aşkları neden kısa sürer ? Dikkatli olunmalı mı ?

Yaz geldi, hazırlıklar başlasın. Önce gar dolap indirilir, renkli kıyafetler ortaya çıkar. Sonra kalp sorgular. hazır mısın. bütün kış çok yoruldun, uzun ve yorucu bir kışın ardından insanın ruhu yeniden dirilişe geçer. Güzel bir tatili hak ettin denir bedene, ruha.

Yaz aşkı tatil planıyla başlar. Ruh da beden de buna hazır olduğu ıkın etrafındakileri fark eder. Canlanır ve yaşadığını hissedersin. Çoğuna göre yaz hayata tekrar döneceğim cümleleriyle baslar. kısacası "Bilinçaltımız bizi yaz dönemine hazırlıyor. Güneşin sıcaklığı denizin bir çekim gücü var. Deniz, kumsal, stresten uzak ortamlar gibi her şey bizi romantizme sürüklüyor. Duygular ayaklanmış aşka hazır.. Ancak bu durum sadece yaz boyu kısa sürüyor çünkü gerçek hayata dönüşle sihir ortadan kayboluyor. Herkes kendi yaşamına stresine geri dönüyor. E malum şehrin göbeğinde yaz askı pek yaşanmaz. Tabı hakkını yememek lazım bazı çiftlerin gerçekten güzel bir ask yasandıysa devamlılığı için mücadele etmişliği var ama mutlu son askları yaz asklarında çok sık yaşanan bir durum değildir. Dikkat etmemiz gereken yaz askında beklentiyi yüksek tutmamaktır .Evimize dönerken sadece duygularımızla dönme ihtimalimiz var sonradan bize acı vermesin.


  • ilk buluşma
  • ilişki
Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın