Doktor diye bilinen mucize meyve! Bin derde şifa oluyor

Kalorisi az ama faydaları saymakla bitmeyen hünnap birçok hastalığa şifa oluyor. Hünnap halk arasında 'doktor' olarak biliniyor. Çünkü hünnap kanserden kabızlığa ateşten akciğerlere kadar vücuda ilaç oluyor. Çiğde ya da innabi isimleriyle de bilinen mucizevi meyvenin faydaları haberimizde...

Doktor diye bilinen mucize meyve! Bin derde şifa oluyor

Doğal antidepresan olan hünnap zengin içeriğiyle vücuda şifa oluyor. Halk arasında "doktor" olarak adlandırılan bu mucizevi besin hünnap ağacının meyvesidir. Dünyada yapılan araştırmalara göre kanseri önleyen hünnap, zengin içeriği ile doğal bir sakinleştirici görevi görüyor. İşte hünnap meyvesinin vücuda faydaları...

HÜNNAP MEYVESİNİN FAYDALARI

Hünnap tam bir antioksidan ve yüksek C vitamini kaynağıdır

A vitamini bakımından da bir hayli zengin olan bu meyve bağışıklık sistemini güçlendirir

Bağırsak sorunlarına iyi gelir

Kabızlık problemine iyi gelir

Hünnap, potasyum açısından da bir hayli zengindir

Bir fincan hünnap suyu günlük potasyum ihtiyacımızın yaklaşık yüzde 15'ini karşılar

Araştırmalara göre hünnap, doğal bir antidepresandır

Antioksidanlarla dolu olan hünnap, bu özelliğiyle yaşlanma belirtilerini yok ediyor

Hatta bu meyve, alternatif tıpta güneş yanıkları, cilt kızarıklıkları için kullanılır

Az kalorili olan bu meyve, diyet yapanlar için de iyi bir ara öğün. Hünnap, içerdiği kalsiyum ve fosforla kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur

Diş sağlığını korur

TAZESİ KARIN AĞRISINI GEÇİRİR

Modern Çin tıbbında hünnap, nefes darlığı, sıkıntı ve sinirlere bağlı halsizlik tedavisinde kullanılır. Taze hünnap, yaralar ve karın ağrısını geçirir.

Yaprakları tifo hastası çocukların tedavisinde kullanılır. Ayrıca, bulaşıcı hastalıklar için odun özü, güçlü bir kan tonik olarak kabul edilir.

Çiçek hastalığı, kızamık ve suçiçeği gibi çocukların döküntülü ateş tedavisinde, son olarak kabuğu, iltihaplı gözleri yıkamak için kullanılır. Özellikle akciğer ve böbrekler için mükemmel bir toniktir.

Böbrekler ve mesane, boğaz, göğüs ve akciğerlerin pürüzlülüğü ve öksürüğe karşı iyidir.

HÜNNAP REÇELİ NASIL YAPILIR

Reçelini yapmak için önce hünnapları yıkayıp kabuklarını soyun ve meyveleri dörde bölün. Tencere içerisine koyup üzerine şeker ekleyerek, 5 saat bekletin. Süre dolunca tencereyi ocağa alıp altını yakın ve şeker eriyince yavaş yavaş üzerine suyu ekleyin. Hünnap kaynarken limon suyunu da ilave edin. 5 dakika daha bu şekilde tahta kaşıkla karıştırıp ocağın altını kapatabilirsiniz. Reçel soğuduktan sonra cam kavanozlara doldurun.

HÜNNAP REÇELİ MALZEMELER

20 adet taze iri hünnap

Bir su bardağı tozşeker

Yarım limonun suyu

Bir buçuk su bardağı su

HÜNNAP NEREDE YETİŞİR?

Diğer isimleriyle çiğde ya da innabi olarak bilinen mucizevi besin, ülkemizde özellikle Ege ve Akdeniz'de yetişir. Hünnap, oldukça dayanıklı olmasıyla bilinen hünnap ağacının meyvesidir.

Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın