Yazarlar

Turgay Güler

Turgay Güler

Abdullah Gül de kurtaramaz sizi

Turgay Güler tüm yazıları

Pek fazla ehemmiyet verilmedi. O veçheden de bakan olmadı. Müptezelin hezeyanlarına takılıp kaldık. Oysa bu müptezel taammüden sarf etti o çirkin sözleri. Bile isteye.

Yani tasarlayarak.

Bir anda aklına gelmedi. Eyvallah tıyneti böyledir, zihniyeti de ama o programa çıkmadan önce söyleyeceklerini kafasında kurmuştu.

Açık ve net!

Operasyon çekti anlayacağınız. Kirli ve rezil bir operasyon. Kim adına, kime mütercim bilmiyorum, tahmin etmek güç değil ama o kısmı beni aşar.

Yargının işi.

Çığ gibi tepki yükselse, bilmem hangi cezaya çarptırılsa, üniversitesi kapının önüne koysa ne olur? Zira ne dediğinden çok niye dediği daha mühim. Bakın sosyal medyaya, birtakım çevreler bu müptezelin o çirkin sözlerini hiç vakit kaybetmeden satın almışlar bile.

Yazık ki ne yazık!

O müptezel gözlerini pörtletip ağzından salyalar akarcasına hakaret ederken, iftiralarını sıralarken neyi hedef aldığını da çok iyi bilmekteydi. Aksi olsaydı aynı mantıkla Didim Belediye Başkanı üzerinden CHP’yi, tecavüzcü milletvekilleri yüzünden de HDP’yi suçlardı. Yahut mezun oldukları okulları.

Şu kadarını söyleyeyim bu eleman bugüne kadar benim için hep ‘karanlık’ bir tipti. Ziyadesiyle fettan bir kişilik olarak gördüm hep. Ne zaman nerede konuşsa zehirli bir dil kullandı.

Gelelim asıl meseleye.

CHP bu rezillik karşısında ne yaptı?

Kemal Bey malum son yıllarda her seçim arifesinde İmam Hatiplilerle buluşup sohbet ediyor. İyi de yapıyor. Ama şimdi o İmam Hatiplilere yönelik çok ağır hakaretler ediliyor . Çıkıp iki söz edip kınasaydı fena mı olurdu?

Niçin tepkisiz?

Niçin?

Kemal Bey'le bir araya gelen İmam Hatiplilere de benim bir çift sözüm var. Bu tepkisizliğe sizin bir cevabınız olmayacak mı?

Bitmedi!

İmamoğlu'nun da Yavaş'ın da sosyal medya hesaplarına baktım onlardan da çıt yok! Hadi İmamoğlu neyse; sayın Mansur Yavaş'ın tepkisi olmayacak mı?

Bu müptezelin İmam Hatiplileri hedef alan rezil iftiralarına toplumun her kesiminden tepki yükselmesi gerekmez mi? Oysa bu ağır, iğrenç hakaretler yüz binlerce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına yapılıyor. Nedir onları senden benden ayrı kılan? Okudukları okul mu? Aldıkları fazladan dersler mi?

Araştırırken gördüm, İzmit Belediye Başkanı CHP’li Fatma Hürriyet Kaplan mesela. O da seçim öncesi İmam Hatiplilerle buluşmuş. Ama bugün! Onun da gıkı çıkmıyor. Peki Kaplan’ın ziyaret ettiği İmam Hatipliler niçin sessiz? Çalın kapısını, çıkın karşısına ‘niçin susuyorsun, seçimden önce başka konuşuyordun’ deyiverin.

Örnekleri çoğaltabilirim.

Ve son bir not.

Bu müptezelden en çok CHP’nin rahatsız olması gerekirdi. Yalandan bile olsa bir rahatsızlık ortaya koyamadılar.

Peki bundan sonra hangi yüzle bir daha kapılarını çalacaksınız bu insanların. Elbette İmam Hatipliler kimsenin arka bahçesi değil. Elbette fikri hür vicdanı hür insandır onlar da. Elbette istedikleri partiye oylarını verebilirler.

Ama sizinle bir daha yan yana gelmek isterler mi bilmem?

Yeri gelmişken ifade edeyim, piyasada bunun gibi ne kadar müptezel, ağzı bozuk, tıyneti bozuk varsa çıkarın televizyonlarınıza. Konuşturun, küfür-hakaret ettirin. Bugüne kadar ötekileştirdiğiniz yetmiyormuş gibi daha da genişletin yelpazeyi. Sizin gibi olmayan, sizden olmayan herkese saldırın.

Benden söylemesi Abdullah Gül de kurtaramaz sizi Ali Babacan da.

Demedi demeyin.

Turgay Güler Diğer Yazıları