Yazarlar

Taceddin Kutay

Taceddin Kutay

İntikam alacak canınız mı var?

Taceddin Kutay tüm yazıları

B.

"Geliyoruz, az kaldı, işinizi bitireceğiz" naralarının arşı tuttuğu şu günlerde, gözünde belli belirsiz bir "acaba?" tereddüdü gördüğüm bir kimseye söylediğim şeydir: Halt etmişler!

Kendilerini hiç bir zaman olmadığı kadar iddialı konumda hissedenler, "toplumu kutuplaştırıyorlar" söylemini bir kenara bırakarak intikam talelerini dile getirmeye başladı.

Demokrasi hakikaten herkesin ikinci tercihidir. Zayıf anlarında toplumsal barış, mutabakat hikayesi dökülen dillerinden, güçlü hissettikleri anlarında öfke dolu sloganlar yükseliyor.

Bu öyle bir bit kanlanmasıdır ki, genel başkan oldu olalı Kağıttepe'den İBB adayı olmaktan başka bir tevessülde bulunmayan- ki onda da rey kullanamamıştı- Kılıçdaroğlu'nu adaylık konusunda ikna ettiler.

Unicorn görmek gibi, Zümrüdüankaya yem atmak gibi bir inanılması imkansız tesadüf... Bunu gören kim olsa biti kanlanır. En me'yusları bile mesih gibi gezer, çevresine tebşiratta bulunur oldu.

"Geliyoruz... içeri gireceksiniz..."

Fetöcü ve PKK'lılar açısından durum anlaşılır. Bir zamanlar cirit attıkları meydanlardan sürüldüler; düşmanlık ettikleri devlet, kendilerine imkan vermez oldu.

Bunların seslerinin kendi seslerine iltihak ettiğini, üstüne yirmi senelik Erdoğan iktidarına çeşitli sebeplerle eleştirel yaklaşan orta sınıf Türkler'in de kendilerine katıldığını sanan bilindik koronun bilindik sesleri bizimle sosyolojik temeli olan bir hesaplaşmaya girebileceğini zannediyor.

Bu minvalde tehdit ediyor oluşları bitlerinin kanlanmış olmasındandır.

Kaale almayınız.

Konjonktürel olarak Erdoğan'ı ve Ak Parti iktidarını eleştiren kesimin, Ak Parti kitlesinden sosyolojik olarak kopmadığı hepimizin malumu.

Etiyle kanıyla bizlerden nefret edenler, kendilerinden sandıkları kalabalığın en fazla stadyum kalabalığı nevinden, maç bitene kadar aynı yöne dönen bir kitle olduğunun farkında değil, ancak biz farkındayız.

Yok yere kaldıramayacakları taşın altına ellerini sokup, kendi huzurlarını da bizim huzurumuzu da kaçırıyorlar.

Sizler müsterih olunuz.

Benim açımdan hadise, cevabı belli bir soruda kilitlenmiş, kalmıştır: intikam alacak canınız mı var ki bu vatanın sahiplerini vatanlarıyla tehdit ediyorsunuz?

Taceddin Kutay Diğer Yazıları