Yazarlar

Hatırlatmak için bir daha yazayım. 

“Millet İttifakı’nın yani CHP-İYİ Parti ortaklığının öne çıkan iki güçlü ismi var.  

Meral Akşener ve Canan Kaftancıoğlu... Birlikte Diyarbakır’a gidemezler mi? Evlatlarını kurtarmak  için eylem başlatan annelere destek veremezler mi? İktidara karşı olabilirler ama Diyarbakırlı annelerin yanında durmak onları iktidar destekçisi yapmaz ki...!” 

İyi niyetli bir çağrıydı bu. 

Ama ses gelmedi. 

***

Peki ne oldu? 

Meral Akşener Diyarbakır annelerine destek vermedi, veremedi 

Aksine “Düşüncelerine katılmıyorum. Ama senin düşüncelerini savunma hakkını sonuna kadar savunurum. Yasama-Yürütme-Yargı’nın güçler ayrılığını koruyamazsak, aynı bugünkü gibi hukuk siyasetin sopası olur. Ama o sopayı tutanlar unutmasın ki; gün gelir hukuk herkese lazım olur” diyerek hakkında hapis kararı verilen Canan Kaftancıoğlu’na isim vermeden dayanışma mesajı yolladı. 

Akşener hiç olmaz ise Diyarbakır annelerine de “düşüncelerinize katılmıyorum ama...” diye başlayan bir selam gönderebilirdi. 

Bunu bile yapmadı. 

***

Akşener’in üstü kapalı, imalı, isimsiz, çekingen desteğinden sonra  HDP’den “ o iş öyle olmaz, böyle olur” kıvamında bir çıkış geldi. 

HDP, “Demokratik siyasete ve ortak-güçlü toplumsal muhalefet ve mücadelede ısrarcı olan Canan Kaftancıoğlu’nun yanındayız. Bu cezalandırma kampanyasının karşısında olacağımızı belirtmek isteriz. Bu intikamcı ceza, demokratik siyasete bir darbedir” diyerek bir bakıma Akşener’e “cesaret aşısı” yapmış oldu. 

***

HDP yerel seçimlerde verdiği desteği kanırta kanırta kullanıyor, eline almış çavuş düdüğünü CHP’ye “yat-kalk-sürün” muamelesi çekiyor. Peki İYİ Parti’nin bu üçgene sıkışmasının ne mantığı var? CHP’nin yönettiği belediyelerdeki iştirak şirketlerinden bir kaç tanesinin yönetimini aldığı için İYİ Parti’nin HDP vesayetine boyun eğmesi akıl karı mı? 

***

Türkiye’nin üzerinde bir hayalet dolaşıyor. 

Gerçeği yalan, yalanı gerçek gösterenleri, terörü azdıran, milleti canından bezdirenleri, kan emici sömürgenlerin gerek yüzlerini saklamak, kıla, tüye duyar kasan şanlıları, şöhretlileri korkutup susturmak için türetilmiş bir hayalet bu. 

Diyarbakır annelerinin indirdiği hayaletin perdesidir. 

Gizli gizli ortaklaşanların aşikare hortlaklaştığı film bitmek üzere... 

Az kaldı az... 

Serkan Fıçıcı Diğer Yazıları