Yazarlar

Memnuniyetsizler korosundan beraber ve solo şikayetler dinliyoruz. İş neredeyse Başkan Erdoğan ve Ak Parti iktidarını doğalgaz rezervi bulduğu için suçlu ilan etmeye varacak. Biri bunlara tepki olarak sosyal medyada “oldu olacak hükümet doğalgaz rezervi bularak hata ettiğini söyleyip özür dilesin ve bu iş huzur içinde kapansın” diye yazmış.

Hatırladıkça gülüyorum.

Bir de eski keşifleri hatırlatıp “yalan bu iş” diyenler yok mu? Daha önce de benzer açıklamalar yapılmış ama ortada gaz maz yokmuş..!

Böyle diyorlar.

Evet, Türkiye petrol ve doğalgaz aramaya yeni başlamadı. Yıllardır bu faaliyetler devam ediyor. Küçük miktarlarda keşifler yapıldığı da oldu. Ama bunların hiçbiri ekonomik açıdan çıkarmaya değecek yeterlilikle değildi.

Yani bulunan petrol ya da doğalgaz çıkarılmak istense astarı yüzünü geçecekti. Hem ayrıca kiralık gemilerle kısıtlı sondajlar yapılabiliyordu.

Anadolu’daki ifadesiyle “El elin eşeğini türkü çağırarak arar” misali o kiralık gemilerle yapılan aramalarda davul bizdeydi ama tokmak başkalarındaydı.

Nihayetinde Barbaros Hayrettin Paşa, Oruç Reis, Fatih, Yavuz ve Kanuni gemileri devreye girince enerji arayışı hiç olmadığı kadar ciddiyet kazandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sağlam iradesi ve Bakan Berat Albayrak’ın ısrarlı takibi sayesinde de Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz rezervini keşfetmiş oldu.

Büyük hadisedir. Küçümsenebilecek bir tarafı yoktur. Bu büyük keşfin hiçbir işe yaramayacağına dair yorumlar zihin bulandırmaktan başka anlam ifade etmez.

Etmiyor da...

Millet hafızasında bunlar “düğün günü kavga çıkaran davetsiz serseriler” olarak kayıtlandı. Bu saatten sonra ne kadar takla atarlarsa atsınlar boş...

Türkiye’nin eli hiç olmadığı kadar güç kazanmış durumda.

Dışarısı elbette bundan rahatsız...

İçerideki uzantıları ise işlerinin biteceği korkusuyla “pislik yapma” çabasında.

Beyhude işler bunlar... Kendileri de biliyorlar aslında. Geçmiş olsun.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjde açıklamasını yaptığı andan itibaren Dünya başkentlerinde Türkiye ile ilişkilerde açılacak yeni sayfalar konuşuluyor.

Yansımalarını çok geçmeden görürüz. Herkes keşfedilen rezervin açıklanan ile sınırlı kalmayacağını biliyor. Türkiye, önünde açılan zenginlik kapısından sadece güçlü ekonomiye ilerlemekle yetinmeyecek. Küresel diplomasideki kartların yeniden karıldığına ve Türkiye’ye her alanda avantaj sağlayacak hamlelerin peşi sıra geldiğine şahit olacağız.

Peki bu işten en büyük zararı kim görecek?

Dışarıdan fonlananlar...

İşleri bitti.

Dışarıdaki efendileri yakında bu işe yaramazların fişlerini çekip amel defterlerini kapatırsa kimse şaşırmasın.

“Bitti fon geldi son” durumu yani.

Türkiye Ekseni’ne hoş geldiniz...

Serkan Fıçıcı Diğer Yazıları