Yazarlar

Serkan Fıçıcı

Serkan Fıçıcı

serkan.ficici@turkmedya.com.tr

Erdoğan meydan okudu Kılıçdaroğlu sessiz...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ak Parti Grup Toplantısı'nda "2023'te Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Yüreğin yetiyorsa çıkarsın meydana" diyerek Kılıçdaroğlu'na meydan okudu.

Erdoğan tam olarak "Dikkat ederseniz sürekli kendini bu ülkenin Cumhurbaşkanı, kurumları, komuta kademesi yerine koyarak ahkamlar kesiyor. Kılıçdaroğlu, eğer bu ülkenin yönetiminde sorumluluk almak istiyorsa, kendisine bunun yolunu hemen göstereyim. Bu iş öyle sütre gerisinden saldırarak, birilerini öne sürüp arkadan kıs kıs gülerek olmaz. Malum olduğu üzere, 2023 yılında bu ülkede bir Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Yüreğin yetiyorsa çıkarsın meydana "ben ülkeyi yönetmeye talibim" dersin, milletten yetkiyi alabilirsen de söylediklerini yaparsın. Ama o güne kadar bu zata düşen görev, milli güvenliğimizi ilgilendiren konularda sorumluluk sahiplerine destek vermektir. Bunu yapamıyorsa sukut etmesine de razıyız. Yeter ki hezeyanlarıyla milletimizin acılı yüreğini kanatmasın, sinirlerini germesin, tepesini attırmasın" ifadelerini kullandı.

Lider düzeyinde yapılan bu çağrıya yine lider düzeyinde yanıt gelmesi beklendi.

Ama sahneye CHP'li Engin Özkoç çıktı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretler yağdırıp gündemi değiştirdi.

Üzerinden 24 saatten fazla geçmiş olmasına rağmen Kılıçdaroğlu'ndan henüz ses yok.

Yani Başkan Erdoğan'ın "çık karşıma" çağrısı şimdilik yanıtsız.

Peki, Engin Özkoç'un sahneye sürülmesinin sebepleri arasında Başkan Erdoğan'ın meydan okumasını gürültüye getirmek de var mıydı?

Kılıçdaroğlu çıkıp "varım" diyebilir.

Derse bu soru gündemden düşer.

Diyemezse mecburen Engin Özkoç'un mayınlı arazi performanslarını seyretmeye devam ederiz. 

Serkan Fıçıcı Diğer Yazıları