Yazarlar

Serkan Fıçıcı

Serkan Fıçıcı

serkan.ficici@turkmedya.com.tr

ABD'nin iflasta ısrar ihtimaline oynayanlar…

Günlerdir ekranlardan taşan “ABD’de Trump gitti, Biden geldi şimdi ne olacak halimiz” tartışmaları kabak tadı verdi. Hele o “Obama politikaları yeniden devreye girerse yanarız, biteriz, kül oluruz” havasındakiler yok mu? Rahatsız bunlar… En kötülerini yaşadık, gördük. Türkiye’nin Güneydoğu sınırında “PKK devleti” kuracaklardı. Hatırlıyoruz. Ne oldu? Kurabildiler mi? Nerede o PKK? FETÖ’yü kullandıkları 15 Temmuz hain darbe girişimiyle Türkiye topraklarını yabancı işgaline açacaklardı. Şimdi koro halinde “tutunduğum dallar elime geldi” türküsünü söylüyorlar.

Eğer birileri hala “Obama politikaları” diyorlarsa hatırlatalım, o politikalar iflas etti bu yüzden Trump kazandı ve 4 yıl ABD’yi yönetti zaten. Trump yerden bitmedi herhalde! O figürde ifadesini bulan toplumsal tepkiyi doğuran, yeşerten ve nihayetinde iktidara taşıyan Obama politikaları değil miydi?

Şimdi ABD’deki yeni karar vericiler bu gerçeği göz ardı edecekler ve “Obama döneminde biz ne güzel iflas etmiştik, yapıp ettiklerimizle Trump gibi bir belayı başımıza sardık, hadi bir daha deneyelim” mi diyecekler?

Diyebiliyorlarsa desinler.

Hadi bırakalım küresel denklemleri, Çin’i, Rusya’yı, sadece Türkiye boyutuna bakalım.

PKK’sı da FETÖ’sü de can çekişiyor neyi kullanacaklar Türkiye’ye karşı?

-Ama efendim hatırlayınız, Biden kısa bir süre önce Türkiye’deki siyasal muhalefeti Başkan Erdoğan ve Cumhur İttifakı’na karşı örgütlemekten dahası bunu aleni şekilde yapmaktan söz ediyordu. Tamam, kabul, bu sefer ellerinde kullanabilecekleri örgüt yok ama CHP, İYİ Parti ve HDP üzerinden sıkıştırabilirler. Bir şekilde önce iktidarı değiştirirler sonra FETÖ ve PKK’yı yeniden canlandırıp Türkiye’nin başına bir kez daha bela edebilirler.

Nasıl olacak o iş?

Hadi HDP’yi geçtik. Bunun için CHP ve İYİ Parti’nin “Mısır’daki Sisi, Venezuella’daki Guaido modelleri bize uyar, seve seve maşa oluruz” havasına girebilmeleri lazım.

Mümkün mü?

Milletin böyle bir kepazelik karşısında vereceği olağanüstü tepkiyi göze alabilecek cesaretleri varsa evet.

Küresel COVID-19 salgını ve bunun ekonomi başta olmak üzere her alandaki etkilerini henüz tam anlamıyla hissedebilmiş değiliz.

Aşılama ve ardından normalleşme süreci ile birlikte sis bulutu dağılır biz de hep birlikte hangi develerin cüce haline geldiğini görürüz.

-Ama efendim ya ekonomimize saldırırlarsa!

Onu da gördük. Saldırdılar. Üstüne bir de küresel salgının olumsuz etkisini koy. Tüm ülkeleri listele ve bak rakamlara…

Nedir durum? Türkiye bu süreci en az zararla atlatabilecek ülkeler arasında. Hem başka ekonomilere saldıracak takatleri kaldı da bunu dert ediyoruz. Vatandaşlarına “parasız” aşı yapabilmeyi becersinler önce.

Uzun lafın kısası ABD’nin iflas politikalarında ısrar ihtimaline oynayanları uyaralım.

Sonra “yine mi” demesinler! 

Serkan Fıçıcı Diğer Yazıları