Yazarlar

Türkiye’nin, Suriye’yi terör tarlasına çevirerek, çıkar devşirmeye çalışanlara karşı verdiği amansız mücadele sürerken, medya yoluyla  karalamalar, kirli açıklamalar, çirkin iftiralar özel bir şer tasarımıyla ve  çabayla  sürüyor.  

Sahada bileğini bükemedikleri Mehmetçiği, Türkiye’yi yalanla, dolanla insanların yüreklerinde ve zihinlerinde bulanıklık oluşturarak, zayıflatmanın gayretindeler. 

Başta Batı’nın anlı şanlı medya kuruluşlarında bu çaba öne çıkarken, bunun yanı sıra Ortadoğu merkezli bazı yayın kuruluşlarında da benzer çabaya tanık olunuyor.  

Mesela Katar merkezli El Cezire İngilizce TV kanalı bunlardan biri. Çok ilginç bir şekilde aynı kuruluşun bünyesinde olan El Cezire Arapça’da olmayan yaklaşım, El Cezire İngilizce’de karşımıza çıkıyor. 

Aynı sermaye, aynı sahipler ve Türkiye ile iyi ilişkiler içinde olan Katar kökenli bir yayın kuruluşunun bir bölümünün gerçekleri tahrip ederek, Türkiye karşıtlığı içinde olması anlaşılır gibi değil, ama maalesef gerçek.  

Türkiye’nin teröre karşı verdiği mücadeleyi çarpıtarak, sanki Kürt güçlerine, mensuplarına ve halka karşı veriliyormuş gibi göstermek, Katar’ın da desteklediği rejim muhaliflerini kötülemek çok rahatsız edici bir niteliğe bütünmüş durumda.  

Bu kanalın finansmanı, üst yönetimi  Katar’dan  olmasına rağmen  Katar’ın Suriye’ye ilişkin politikasına ve stratejisine aykırı bir yayın çizgisinin, kim tarafından nasıl belirlendiği mutlaka aydınlanması gereken bir durum.  

Anlaşılan o ki; Ortadoğu’yu terör sahasına çevirerek, tüm mazlum halkların bereketine, geleceğine el koymaya çalışan emperyalist zihniyet bu tür ince sızmalarla, hamlelerle, kendisine bağlı unsurlarıyla masa üstü operasyonlardan da sonuç almaya çalışıyor. 

Bu durum bir yayın kuruluşunun tercihi olarak geçiştirilecek bir tabloyu yansıtmamaktadır.  

Bu tablo; medyanın nasıl kontrol edildiğini, adeta çeteleşme ağıyla nasıl kitlelerin zihinlerinin bulandırılmaya  çalışıldığını, olmayanı varmış gibi, var olanı yokmuş gibi nasıl gösterilmeye çalışıldığını açıkça ortaya koyuyor. 

ABD’de ırkçılıkla mücadele eden, Müslüman olduktan sonra adı Malik El Şahbaz olan ünlü Malcolm X demişti ki; “Eğer dikkat etmezseniz medya mazlumlardan nefret etmenize ve zalimleri sevmenize sebep olur.’’ 

Bunun için her alanda; hakkın, adaletin, mazlumların yanında olmak, mücadeleyi her sahada, her masada yapmak hepimizin boynunun borcu. 

Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu Diğer Yazıları