Yazarlar

Prof. Dr. Cevdet Erdöl

Prof. Dr. Cevdet Erdöl

Türk gölü ve küresel vampirler

Önceki hafta başında deniz sınırı olmayan Mısır ve Yunanistan Doğu Akdeniz’de petrol ve doğalgaz bulunduğuna inanılan bölgeler için ekonomik münhasır alan anlaşması (!) imzaladı.

Sözde anlaşmaya göre deniz sınırı olmayan bu iki ülke münhasır ekonomik bölgede mevcut olan kaynakların, özellikle petrol ve doğalgaz rezervlerinin kullanımını en üst düzeye çıkarmak konusunda anlaştı.

Dışişleri Bakanlığımız anlaşmanın, Türkiye için “yok hükmünde” olduğunu açıkladı ve savaş gemileri eşliğinde Oruç Reis, Ataman ve Cengiz Han gemileri 10-23 Ağustos tarihleri arasında Akdeniz’de sismik çalışmalar yapmak üzere bölgeye gönderildi.

Millî Savunma Bakanlığımız da sosyal medya hesabından, “Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki deniz yetki alanlarında sismik araştırma faaliyetine başlayan MTA ORUÇ REİS araştırma gemisine Türk Deniz Kuvvetleri tarafından refakat ve koruma sağlanmaktadır. Türk Silahlı Kuvvetleri, deniz yetki alanlarımızda uluslararası hukuktan kaynaklanan hak, alaka ve menfaatlerimizi koruma azim ve kararlılığı çerçevesinde gerekli tüm tedbirleri almıştır” paylaşımında bulundu.

Attığı her adımı “atamaz!” diyenlere ve “sırtından asılanlara” rağmen atan ve ayağını her “yere vuruşunda” dünyayı titreten aziz milletimiz Akdeniz’deki varlığı ile şimdiden sömürü zihniyetli küresel vampirlerin kuyruğuna basmış görünüyor.

Varlığı ile tüm mazlumların umudu olmaya devam eden ve bakiyesi olduğu değerleri yücelterek bayraklaşan Türkiye, elbette ki sömürgecileri ve zulümden beslenen küresel vampirleri ürkütecektir.

Esasen “ibadethane” amacıyla inşa edilen Ayasofya’yı tarihi esaretinden kurtararak, vasiyetini yerine getirdiğimiz ecdadımızın yarım kalan merhamet dokunuşları mazlum coğrafyaları okşamaya devam edecektir. Aziz ve kararlı duruşu ile dünya liderliği tanımını adeta güncelleyen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde iklimler değişmeye, karabulutlar merhamet yağmurlarına dönüşmeye başladıkça mevsim mazlumlar için elbette ki bahar olacaktır.

Bizi Anadolu’dan ibaret görenler, denizlerin bizimle anlamlandığını unutmuş görünüyorlar. Biz toprağı da işlemesini biliriz, denizlerin dalgalarını terbiye etmesini de! Gövde gösterileri ile içi boş tavırlar sergileyenler, Türkiye’nin net ve “nokta atışı” hamlelerini idrak edemediler sanırım.

Sismik araştırmalarımız için her türlü ulusal ve uluslararası hukuka uygun hazırlıklarımızı hiçe sayarak bize balans ayarı çekmek isteyenler, öncelikle derslerine iyi çalışmalı, özellikle tarihi çok iyi öğrenmelidirler derim. Çünkü, bilinmelidir ki Türk, çıktığı seferden geri dönmez, açıldığı denizi de kimseye kirlettirmez!

Son söz,

Akdeniz Türk gölüdür ve Türk’ün olduğu yerde huzur vardır, refah vardır, mazlumlara hayat vardır... Zalimler için ise, şüphesiz uykusuz geceler ve hesap verecekleri günler! 

Prof. Dr. Cevdet Erdöl Diğer Yazıları