Yazarlar

Prof. Dr. Cevdet Erdöl

Prof. Dr. Cevdet Erdöl

Tercihlerimizdir bizi hayata bağlayan! 

Hayatımızdaki en kritik dönemlerden biri de üniversite seçimi olarak karşımıza çıkar. İçinde bulunduğumuz tercih dönemi bu açıdan hepimizi ilgilendirmekte çocuklarımızın geleceği açısından ince eleyip sık dokumayı bize görev olarak vermektedir. 

Ne olursa olsun okusun, nereye giderse gitsin fark etmez gibi sığ bir anlayış ile ele alamayacağımız bu konu çocuklarımızın olduğu kadar ülkemizin, belki de dünyanın yarınları adına azami önem arzetmektedir. 

Acizane hadimiyeti ile kıvanç ve onur duyduğum ülkemizin sağlık temalı ilk devlet üniversitesi olan Sağlık Bilimleri Üniversitesi, sağlık eğitimi anlamında tercih ve karar karmaşasına son veren, gelecek tesis etme noktasında gönülleri ferahlatan bir kurum olarak son yıllara damgasını vurmuş ve yükselen bir değer olarak eğitim sisteminde hak ettiği yeri almaya ve bu yolda emin adımlarla ilerlemeye devam etmektedir. 

“Neden Sağlık Bilimleri Üniversitesi?” sorusu gelebilir akıllara. Bu konuda şahsi ve ilmi tecrübelerimi sizinle paylaşmak isterim. 

Sağlık Bilimleri Üniversitesi, II. Mahmut döneminde başlayan teorik tıp eğitiminin Sultan II. Abdülhamid Han döneminde daha da gelişerek ve yer değiştirerek vücut bulduğu Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane’nin devamı olarak 2015 yılında kurulmuş ülkemizin sağlık temalı ilk DEVLET üniversitesidir. 

Yani öncelikle, evlatlarınızın bir ecdat mirasının da ötesinde, eğitimin kadim bir neferi olarak sizleri kucakladığını bilmenizde fayda var. 

Gerek İstanbul gerekse Ankara’da her türlü ulaşım ve erişim imkanına açık bir noktada konumlanan üniversitemiz temiz ve nezih atmosferini eğitimindeki berraklık, liyakat ve ilmi, millî ve manevi değerlere aidiyeti ile bezemiş sizlerin tercihlerine en doğru adres olacaktır. 

İstanbul Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane külliyemizin yakın çevresinde çok sayıda kamu ve özel yurt olanakları bulunmaktadır. Ankara Gülhane Külliyemizin içerisinde ise yaklaşık 1000 kişilik kapasiteye sahip kız, 750 kişiye yakın kapasitede erkek öğrenci yurdu mevcuttur. 

2200’ü aşkın öğretim üyesi, araştırma görevlisi ve konuk eğitmenden oluşan güçlü akademik kadromuzla gerek üniversite hayatı boyunca gerek mezun olduktan sonra da öğrencilerimize destek vermekteyiz. 

Üniversitemiz, Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından yapılan “Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA)” 2019 yılı sonuçlarına göre, en yüksek memnuniyet grubu olarak ifade edilen A PLUS grubunda yer almıştır. 

Geçmişte bir öğrenci olmanın, veli ve yüzlerce öğrenci yetiştirmiş olmanın tecrübesi ile diyebilirim ki, bir öğrenci evvela tercih ettiği bölümün iş olanaklarını ve yarınlara korkmadan yürüyebileceği bir sıfatın hayalini ve endişesini taşır. 

TÜİK verilerine göre sağlık sektörü işsizliğin en az olduğu sektörler arasında yer almaktadır. 

Üniversitemiz; lisans, ön lisans ve lisansüstü programlarını açarken devlet ve özel sektörde sağlık profesyoneli ihtiyacını gözeterek planlama yapmaktadır. Bu nedenle mezunlarımızın kamu veya özel sektörde iş bulmayla ilgili sorunları yok denecek kadar azdır. 

Sevgili gençler ve muhterem veliler! 

Öncelikle tercihlerinizin size ve memleketimize hayır getirmesini temenni ederim. Belirtmek isterim ki üniversitemiz kadim ve güçlü geleneklere sahip devletimizin şefkatli bir eli olarak geçmiş ile geleceğe anlayışıyla mensuplarının her daim dimdik arkasında olacaktır. 

Unutmayınız! 

Tercihiniz parayla satın alınamayacak kadar kutsal, tercih edebilme hakkına sahip oluşunuz ise paha biçilemeyecek kadar kıymetli bir nimettir. 

Prof. Dr. Cevdet Erdöl Diğer Yazıları