Yazarlar

Prof. Dr. Cevdet Erdöl

Prof. Dr. Cevdet Erdöl

Selam Türk'ün bayrağına 

A Milli Futbol Takımımızın futbolcularının, Arnavutluk ve Fransa maçlarında asker selamı vererek Barış Pınarı Harekatı’nda görev alan Mehmetçiğe armağan etmesi ile başlayan süreçte kritik gelişmeler yaşanıyor. Fransa ve Almanya’nın şikâyeti üzerine ‘siyasi provokasyon’ iddiasıyla inceleme başlatan UEFA, konuyla ilgili önemli bir karar aldı. UEFA, olayı incelemesi için görevlendirdiği Etik ve Disiplin Kurulu müfettişinin raporu üzerine Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) hakkında disiplin soruşturması açtı. Bu kararla, Fransa ve Almanya’nın ısrarla bastırdığı cezanın önü açıldı. 

UEFA bununla da yetinmedi; Medipol Başakşehir’in 24 Ekim’de Avusturya’nın Wolfesberger takımını 1-0 yendiği Avrupa Ligi maçında golü atan İrfan Can Kahveci’nin asker selamı vermesi ile ilgili de inceleme başlattı. 

Bu tavırla Batı, batıl zihniyetini bir kez daha ortaya koymuş, karanlık siciline bir yenisini daha UEFA eli ile eklemiştir. 

Ülkemizin bekası için vatan ve iman davasını şehadet muştusu ile göğüsleyen Mehmetçiğimize dünyanın her yerindeki Türk ve Türk dostu yürekler selam durmaktayken, birleştirici ve evrensel yönü ile bilinen spor faaliyetlerinden en popüleri olan futbola ayrıştırıcı ve maksatlı bir yaklaşımla balta vurmaya çalışanlar, baltayı taşa vurduklarını geç olmadan anlarlar diye umuyorum. 

Türk ve Türkiye düşmanlığında izzet arayanlar, tutum ve davranışları ile rezaletten başka bir şey bulamayacaklardır. 

Biz selam verir selam alırız! 

Selamdan anlamayana ne kelam ne de tavır ile itibar etmeyiz. 

Sömürerek başkalaştırdıkları, milliyet ve maneviyat aidiyetlerinden kopardıkları ülkeler ile bizleri karıştıranlar, Türk’ün engel tanımaz, İstiklal ve istikbal duruşunu henüz tanıyamamışlar demektir. 

Olsun! Onlar da anlayacaklar; Türkiye karşısında duranların, yanında duranlar kadar emniyette olmadıklarını! 

Bugün, sınır ve bağımsızlık mücadelesi veren ordumuz, yarın izzet ve şerefini kaybedenlere en güzel dersi verecektir. Demem o ki, hedefledikleri kazancı Türkiye’nin kaybında arayanlar gün gelip Türk’ün Bayrağı’na selam vermek için sıraya gireceklerin ta kendileridirler. 

Biz Türk’üz! 

Vatan ve Bayrak uğruna şehadet şerbeti içenlere selam vermeyi milli bir görev sayarız. 

Devlet ricalimiz, UEFA’nın haksız tavrına tepkisini en üst perdeden vermekle beraber, sınır harekatındaki kararlı tutumunu her mecrada gösterdiğini/göstereceğini ispat etmiştir. 

Bu köşeden siz kıymetli okurlarımın şahitliğinde aziz ve muzaffer ordumuzun başta şehitlerimiz ve gazilerimiz olmak üzere tüm neferlerini muhabbet ve minnetle selamladığımı ifade etmek isterim. 

Bu soruşturma ve muhtemel aleyhtar kararlar bizi dün caydıramadığı gibi bugün de caydıramayacaktır. 

Binlerce yıllık tarihini sayısız zaferlerle taçlandıran aziz milletimiz, futboldaki başarısının bu hasis tavırlar ile gölgelenmeye çalışılmasına müsaade etmeyecek, en güzel cevabı, en güzel yerde, en güzel şekilde yine verecektir. 

Biz ki “Dur!” diyene kalbimiz durmadıkça “Durmak bize haramdır!” diyerek Üç Kıta’ya adalet dağıtmış, ayak bastığı yeri ayaklar altına aldırtmamış bir medeniyetin evlatlarıyız. 

Bilmiyorsanız eğer sabredin, öğreneceksiniz! 

Merak Ediyorum; 

Petrol denizi üzerinde kan, kemik ve gözyaşından oluşturdukları kâğıttan imparatorluklarının bir gün batmayacağını mı sanıyorlar? Hem de yakın bir gün!.. 

Sağlık ve afiyet içinde kalınız. 

Prof. Dr. Cevdet Erdöl Diğer Yazıları