Yazarlar

Stratejik müttefikliği çok uzun zamandır sorgulanan ABD’nin, casus papaz Brunson’ın üzerinden yürüttüğü krizi tırmandırma stratejisi tam anlamıyla bir suç örtme operasyonu! 

Bölücü örgüt PKK’ya verdiği destek, FETÖ elebaşını Pensilvanya’da himaye etmesi ve son olarak açıktan yürütülen ekonomik savaş... Aslında ABD, Türkiye için bir dönüm noktası olan 15 Temmuz darbe girişiminin en önemli faili! Ardında o kadar iz bırakmış durumda ki, bugün koparılan Brunson yaygarası ancak bu izleri örtmek için kullanılan bir enstrüman olabilir.  Şimdi gelin o izlere bir göz atalım; 

Eski CIA ajanı Henri Barkey’in de aralarında olduğu çoğu yabancı 17 isim 15 Temmuz akşamı Büyükada’da bir otel kapatıp gizli toplantı yaptı. 

Hava kuvvetleri imamı ve 15 Temmuz gecesi Akıncı’da bulunan firari Adil Öksüz’ün 21 Temmuz 2016 saat 10:22’de ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu’ndan arandığı ortaya çıktı.  

ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz’un FETÖ bağlantıları ortaya çıktı.  

FETÖ’cü general Mustafa Zeki Uğurlu, hakkında darbe suçundan yakalama kararı bulunmasına rağmen ABD’deki NATO toplantısında ‘Türkiye temsilcisi’ olarak ağırlandı.  

Hainlerin kullandığı F-16’ların yakıtlarının İncirlik’ten kalkan 3 tanker uçak tarafından karşılandığı tespit edildi.  

Amerikan TV’si NBC darbe gecesi ABD askeri kaynaklarına dayanarak “Erdoğan Almanya’ya sığınmak için yola çıktı” haberi yaptı. ‘Gölge CIA’ olarak bilinen Stratfor’un sitesinde de Erdoğan’ın uçağının uçuş rotası anbean yayımlandı.  

Darbe püskürtülünce ABD’li üst düzey isimlerden, “Amerika’nın iyi ilişki içinde olduğu askeri liderler tutuklandı” açıklaması geldi.  

NATO’da görevli 462 subaydan 237’si hakkında FETÖ’den işlem yapıldığı öğrenildi. Bu subaylardan 200’ü “Geri dön” çağrısına uymadı. 

Eski ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell’ın Özel Kalem Müdürü Lawrence Wilkerson, CIA Direktörü John Brennan’ın Türkiye’deki darbe girişiminde rolü olduğunu belirtti. 

Murat Kelkitlioğlu Diğer Yazıları