Yazarlar

Murat Kelkitlioğlu

Murat Kelkitlioğlu

murat.kelkitlioglu@aksam.com.tr

Sözcü suç ortaklarını ele verdi  

Sözcü Gazetesi, FETÖ’yle ilişkisine dair yazdığım son yazı sonrası hem birinci sayfasından hem de içeride tam sayfa ayırarak bana cevap vermiş. Özetle diyorlar ki; “Biz o manşeti Tolga Tanış’ın köşe yazısından aldık. Bizimle aynı gün başka yayın organları da bunu haberleştirdi.” 

Tolga Tanış kim? FETÖ yönlendirmeli haberlere imza atan ve bu yüzden Hürriyet’ten de kovulan bir isim! 

Peki ne yazmış o yazısında? “TÜİK verilerine göre Suriye’ye av silahı ihracatı arttı. Silahlar muhaliflere mi gidiyor?” 

Yani Sözcü’nün yazdığı gibi “Kafa kesen El Kaidecilere Türkiye’nin silah gönderdiği belgelendi” dememiş. Eee nereden çıktı bu El Kaide? 

Onun da cevabını vermiş Sözcü: “Biz yazdık ama... El Kaide’yi de 11 Aralık’ta yani bizim manşetimizden 5 gün önce Kemal Kılıçdaroğlu Meclis kürsüsünden söylemişti.” 

Yani ortaya çıkan tablo şu; 11 Aralık 2013 günü, bir süre önce ABD’ye gidip, FETÖ’nün üst düzey isimleriyle bir araya gelen Kemal KIlıçdaroğlu Meclis kürsüsünden “Bir önerim var Sayın Başbakan’a mademki Suriye’de El Kaide militanlarına silah gönderiyorsunuz... Bundan sonra size tavsiyem Dışişleri Bakanı’nı o TIR şoförünün yanına oturtun. Uyuşturucu ihbarı bile gelse polis onu aramaz” şeklinde bir konuşma yapıyor. 

Ondan önce de FETÖ’nün kalemşorları, STV’deki operasyon dizileri hep bu konu üzerinde ‘imalar’da bulunuyor. 

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından 4 gün sonra Tolga Tanış bu yazıyı yazıyor, Sözcü bilgiye El Kaide sosu ekleyip servis ediyor. (Diğer gazetelerde bu konuda bir ifade yok.) 

Yani aslında Sözcü, “Onu sadece biz yapmadık, başkasının yazısıydı” derken, diğer suç ortaklarını da ifşa ediyor. 

Yani, “FETÖ söyledi, Sözcü yazdı” yazım yanlış değil, eksik!   

17/25 Aralık’a giden süreçte, ittifaklar kurulmuş, roller dağıtılmış. O sivil darbe girişimi başarılı olmazsa diye de bir B planı hazırlanmış. İşte söz konusu B planı MİT TIR’ları kumpası! 

1 ve 19 Ocak 2014 tarihlerindeki operasyonlar öncesi kamuoyu, kâh dizilerle, kâh köşe yazılarıyla, kâh da Sözcü’nün yaptığı gibi manşetlerle bu kumpasa aşina hale getirilmek istenmiş... 

Önceki gün yazdığım gibi her şey arşivlerde duruyor, belki bir gün bu mevzular bir soruşturma dosyasının konusu olur... O zaman kime hangi roller verilmiş gerçekten öğreniriz! 

Murat Kelkitlioğlu Diğer Yazıları