Yazarlar

Murat Kelkitlioğlu

Murat Kelkitlioğlu

murat.kelkitlioglu@aksam.com.tr

Sıra TSK'nın mahrem imamlarında

FETÖ soruşturmalarında daha yapılacak çok iş var! Bir yandan "15 Temmuz kontrollü darbe" yaygarasıyla FETÖ gerçeğini sulandırmaya çalışanlara karşı psikolojik mücadele verilirken, bir yandan da 'matruşka' misali örgütlenen ve devletin kılcal damarlarına kadar sızan hainlerin tek tek tespiti gerekiyor.  

Hatırlayacaksınız emniyetin mahrem imamının arşivi MİT tarafından deşifre edilmiş ve temizlik büyük ölçüde yapılmıştı. Kısmen MİT içinde yuvalanmış olanlar da bulundu. Ortaya çıkarılan bu mahrem imamların verdiği bilgiler yeni operasyonların önünü açıyor. 

Ama asıl tehlikeli olan hücre, TSK'nın mahrem imamları. 

Yurtdışına kaçan hainlerin biraz da örgütün dağılmasını engellemek, militanların moralini yükseltmek için sıklıkla dillendirdikleri 'yeni darbe girişimi' söylentilerinin dayanağını da bu hücreler oluşturuyor. Dolayısıyla FETÖ'ye en büyük darbelerden biri bu yapı çözülünce vurulmuş olacak.  

Savcılık ve istihbarat birimleri bütün dikkatini, enerjisini bu konu üzerinde yoğunlaştırmış durumda. Şimdilik bu konuda çok önemli bilgilere ve izlere ulaşıldığını söylemekle yetineyim.  

Darbe davalarının temmuz sonuna kadar bitirilmesinin ardından sıra Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki mahrem imamlara yönelik operasyonlara gelecek. İşte o zaman FETÖ'nün tutunduğu son dal da kırılacak! 

'Dershane'lere mercek! 

Bu arada, bir gelişme de dershaneler ayağında var! Artık daha net biliyoruz ki FETÖ'nün en büyük finans ve militan devşirme kaynağı dershanelerdi! Bu kurumlara kayyumlar atanarak para akışları kesildi ancak henüz buraları yöneten yapılara karşı bir operasyon düzenlenmedi. Savcılık ve polisin merceğindeki yapılardan biri de işte bu hücre... Benzer yapılanmalarla yeniden hortlamaya çalışan 'dershane' ayağına yeni operasyonlar gelirse şaşırmayalım!

Murat Kelkitlioğlu Diğer Yazıları