Yazarlar

Murat Kelkitlioğlu

Murat Kelkitlioğlu

murat.kelkitlioglu@aksam.com.tr

Sağlıkta devrime halel getirtmeyiz! 

16 yıllık AK Parti iktidarı, aynı zamanda Türkiye’ye yönelik büyük bir dönüşümün tarihidir! Bu dönemde, özgürlükler, ekonomi, vesayetle mücadele gibi alanlarda geri dönülemez adımlar atılırken vatandaşın doğrudan hayatını kolaylaştıran, yaşam kalitesini artıran icraatlarla Cumhuriyet tarihine adeta damga vurulmuştur. 

Bu icraatların en önemli ayağı hiç kuşkusuz sağlıkta yaşanan devrimdir! 

O devrimle birlikte, sağlık hizmeti almak artık her Türk vatandaşı için lüks olmaktan çıkmış, hastane ve ilaç kuyrukları tarih olmuş, uçak ambulanslarla uzaklar yakın edilmiş, şehir hastaneleri gibi dev projelerle hizmet 5 yıldızlı hale getirilmiştir. 

Sokağa çıkan sorun, bu değişimi iliklerine kadar hisseden vatandaşın ‘Allah razı olsun’ sözlerini siz de duyacaksınız. 

O zaman niye hatırlatıyorum bunları... 

Birkaç gündür İstanbul’da bir hastanede yaşanan ‘çocuk anne’ rezaletiyle ilgili haberleri okuyorsunuz... 

Olayda bir ihmaller zinciri hatta belki de bir şebeke faaliyeti olduğu ortada. 

Biz birazcık vicdanı olan herkesi isyan ettiren bu olayın peşini bırakmamakta kararlıyız, kusurlu kimse hesabını vermeli. 

Zira, çocuk istismarı gibi iğrenç bir olaya göz yumulamayacağı gibi yukarıda bahsettiğim ‘devrim’in, bu tarz, kişilerden kaynaklı, münferit olaylarla lekelenmek istenmesine malzeme verilmemelidir. 

Bugün bu olayda verilmemelidir ki, 2023 hedeflerine emin adımlarla yürünürken, başka alanlara da sıçrayabilecek daha organize sabotajların önü kesilsin. 

Öyle ki, art niyetli hatta örgüt bağlantılı bazı görevlilerin vatandaşın devlete olan güvenini sarsacak hareketler içine girdiğine dair kulağımıza bilgiler de gelmiyor değil!

Murat Kelkitlioğlu Diğer Yazıları