Yazarlar

Kılıçdaroğlu ve ekibi, başarısızlıklarla dolu siyasi kariyerlerine bir yenisini daha ekledi ve sonunda CHP Genel Merkezi’nin kapısına “Sahibinden kiralık vekil” tabelasını astı! 

Kiralık derken, abartı değil, gerçek! Kulislere yansıyanlara göre 15 isim, seçimde liste başına konulmak ve sonrasında CHP’ye geri dönmek şartıyla İP’e geçti... 

Bu skandal adım hemen akıllara “Güneş Motel” olayını getirse de, aslında ondan daha utanç verici bir hamleydi. En azından Ecevit’in o gün güvenoyu almak gibi partisini ve kendisini doğrudan ilgilendiren bir çıkarı vardı.  

Acaba Kılıçdaroğlu 15 vekilini ‘kiralarken’ partisi için nasıl bir fayda düşünüyordu? “Demokrasiyi kurtardık” şeklindeki ucuz hamasetleri dikkate almayın, eğer öyle olsaydı en azından YSK’nın İP konusundaki kararını beklerlerdi.  

Peki o 15 isim gerçekten nasıl seçildi? 

Burcu Köksal, Musta Tuncer, Nihat Yeşil, Hüseyin Yıldız, Ahmet Akın, Mehmet Göker, Nurhat Kayışoğlu, Erkan Aydın, Tufan Köse, Okan Gaytancıoğlu, Tacetin Bayır, Çetin Arık, Fethi Güler, Ünal Demirtaş, Fatma Hürriyet...  

Allah aşkına bu isimleri hiç daha önce duydunuz mu? 

Yakın zamanda Tacettin Bayır’ı duyduk, o da grup toplantısında canlı yayın yaparken Kılıçdaroğlu’nu büyücü şekline sokmuş, bu yüzden gazetelere, TV’lere haber olmuştu! 

Bu isimlerin neredeyse tamamına yakını illerinde son sıradan vekil olmuş, yeniden seçilme umudu olmayan kişiler. 

Başka bir partiye ‘kiralandıkları’nın açıklandığı toplantıda yüzlerine yansıyan mahcubiyeti gördünüz...   

Artık hayatları boyunca boyunlarını büktükleri, kafalarını kaldıramadıkları o fotoğraf karesiyle hatırlanacaklar! 

Peki hadi isim olarak belirlendiler, bu utanç adımına nasıl ikna edildiler? 

Liste başına konulacaksınız vaadi yeterli mi? İP’in daha barajı aşacağı, aşsa da gösterildikleri illerden vekil çıkaracağı garantisi mi var? 

Sıkı bir pazarlık olduğu kesin! Kesin de pazarlığın nerelerden başladığı muamma! 

Belki de 25 milyon TL Hazine yardımı alan İP, seçim masraflarında yardımcı olacaktır... 

Ne dersiniz?

Murat Kelkitlioğlu Diğer Yazıları