Yazarlar

Murat Kelkitlioğlu

Murat Kelkitlioğlu

murat.kelkitlioglu@aksam.com.tr

Küçük hesapların büyük bedeli olur 

Döviz kurlarında yaşanan dalgalanmanın artık sistematik bir ekonomik saldırı olduğunu kabul etmeyen yoktur herhalde! 

Türk ekonomisi artık bu tip suni saldırılarla diz çöktürülecek bir ekonomi değil.  

Üstelik ekonomi kadar, güçlü bir iktidar iradesine de sahip! Özellikle ekonomi yönetiminde yaşanan tek seslilik, soğukkanlı tavır, bu dalganın aşılmasında büyük önem arzediyor. 

Peki bu tablo da tek sorumluluk yüklenmesi gerekenler ekonomi yönetiminin mi? Sanayicisinden, küçük esnafına kadar ekonominin diğer aktörleri bu sürecin neresinde? 

Elbette, yerli ve milli bir duruş sergileyen isimleri tenzih ediyorum... Ama kur saldırısını fırsat bilip, fiyatlarda keyfi dalgalanmalar yaratan, yetmezmiş gibi stokçuluk üzerinden küçük hesaplar peşinde olanlar yok mu? Elbette var... Biz AKŞAM olarak o fırsatçıların peşini bırakmayacağız, onları sayfalarımızda teşhir edip, kamuoyunun önüne çıkaracağız.  Ama unutmasınlar ki; bugün küçük çıkarları için milli duruştan ödün verenler, yarın herşey rayına girdiğinde yaptıklarının hesabını bu millete verirler! 

‘Yeni Cumhuriyet’miş, utanın biraz!

‘Cumhuriyet’te paralel operasyon’ başlıklı yazımı kaleme aldığımda tarihler 2 Şubat 2015’i gösteriyormuş. O dönem Güneş Gazetesi’ndeki köşemde, Can Dündar ve ekibinin FETÖ’cüler tarafından Cumhuriyet’e yerleştirileceğini (Yani henüz Dündar yayın yönetmeni olmadan) yazmışım. Sonraki dönemde de sık sık FETÖ ile Cumhuriyet arasındaki ilişkiyi gözler önüne seren/sorgulayan yazılarım oldu. 

Bunları bugün hatırlatmamın nedeni Cumhuriyet’te yaşanan son değişiklik! 

Dündar’la birlikte Cumhuriyet’e çöreklenen ekip tasfiye edildi. Yerine Musta Balbay, Alev Coşkun gibi kendilerini ‘Ulusalcı, Atatürkçü’ tanımlayan bir ekip gelmiş... Sevinç büyük! “Gazete kurtarılmış, artık eski çizgisine gelecekmiş’... Hatta Balbay, ‘yeni Cumhuriyet’i öperken poz bile vermiş! 

Tamam güzel sevinin de... Bir de durumu tespiti hatta özeleştiri yapın kardeşim! Siz Cumhuriyet’i kimlerden kurtardınız? 

Niye çıkıp, FETÖ’cü, PKK/HDP sevicilerden kurtardık diyemiyorsunuz açık açık!

Biz bunları yazarken hatta bu köşelerden onlarla mücadele ederken bize demediğinizi bırakmıyordunuz. Şimdi küçük de olsa utanıp, mahcup olacak mısınız?

Murat Kelkitlioğlu Diğer Yazıları