Yazarlar

Murat Kelkitlioğlu

Murat Kelkitlioğlu

murat.kelkitlioglu@aksam.com.tr

FETÖ’de ilk şantaj dosyası Koç’un 

FETÖ’yle mücadele her alanda devam ederken, sıra Türkiye’nin dev şirketlerini hedef alan şantaj dosyalarına geldi.  

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturmada ilk dosya Koç Ailesi’ne ait.  

Ergenekon operasyonları sırasında Zekeriya Öz, Tuncay Özkan’ın sahibi olduğu dönemde Kanaltürk ile Beko arasındaki reklam ilişkisinden yola çıkarak Koç Ailesi’ni Ergenekon’a bağlamaya çalışmış... 

Hatta bu konuda SPK’dan rapor talep etmiş. 

SPK 2012’de hazırladığı raporda, “BEKO tarafından Kanaltürk’e toplamda 19 milyon 374 bin TL ödemede bulunulduğu, incelemelerde Koç Holding ile Kanaltürk arasında örtülü kazanç aktarımına ilişkin herhangi bir tespit bulunamadığı, bu nedenle işlem yapılmasına gerek olmadığı”na karar vermiş.  

Zekeriya Öz’ün ardından dosyayı devralan 25 Aralık kumpasının mimarı Muammer Akkaş emniyete bir yazı yazarak dosyayla ilgili delil oluşturulmasını istemiş. İstanbul Organize Şube Müdürlüğü’nde, hazırlanan rapor dönemin şube müdürü tutuklu Nazmi Ardıç’ın onanıyla savcılığa ulaştırılmış.  

Ardıç’ın yine FETÖ’den hakkında işlem yapılan Adem Atik isimli komiser yardımcısına hazırlattığı o raporda, Kanaltürk’ün Ergenekon terör örgütünün hedefleri doğrultusunda kurulduğu ve Beko Ticaret A.Ş. tarafından kanala 2 milyon 175 bin TL lik reklam avans ücreti verildiği, bu ücretin hiçbir kanala verilmediği belirtilmiş. 

Böylece FETÖ’cüler kendi elleriyle Koç Ailesi’ni Ergenekon’a bağlayacak bir ‘delil’ yaratmış ve bunun dava dosyasına girmesini sağlamış! 

Bu kadar çabanın nedeni elbette Koç Ailesi’ni bu şantajla teslim almak! 

Mesela o dönem Koç Grubu’nun Türkçe Olimpiyatları’na sponsor olduğunu gördük... 

Gezi olayları sırasında sahibi oldukları Divan Oteli’nin eylemcilere açıldığına tanıklık ettik... 

Elbette bu şantaj olmasa da Gezi’ye destek verebilirdi Koç Grubu...  

Ben işin sadece bu tarafında değilim.  

Bu örgütün Türkiye’nin dev holdinglerini bile kumpaslarının parçası haline getirmek için neler yaptığını, yapabildiğini görmemiz gerekiyor! 

İşte şantaj soruşturmalarında henüz ilk dosya raftan indi... 

Bakalım daha neler öğreneceğiz!

Murat Kelkitlioğlu Diğer Yazıları