Yazarlar

Murat Kelkitlioğlu

Murat Kelkitlioğlu

murat.kelkitlioglu@aksam.com.tr

CHP’nin yapamadığını ÖSO yapıyor!

Mehmetçik, Türkmen, Arap, Kürt tamamı o coğrafyanın evlatlarından oluşan ÖSO’yla omuz omuza vermiş Afrin cephesinde destan yazıyor. İşte ‘girilmez’ denilen Burseya Dağı’nın nasıl fethedildiğini yüreği vatan için çarpan her fert gibi ‘gururla, onurla’ izledik! 

Bu gurur duyulası tablodan elbette rahatsız olanlar da var... PKK/YPG’si, planları bozulduğu için çılgına dönen ABD’si ve CHP’nin başını çektiği iç cephedeki birtakım unsurlar...  

Diğerlerini anlıyorum da lafa geldiği zaman “Cumhuriyet’i kuran partiyiz” diyerek böbürlenen bu ana muhalefetin içler acısı hali nedir? 

Açıktan Afrin operasyonuna karşı çıkamadıkları için dolamışlar ağızlarına ÖSO’yu, bunun üzerinden iç cephede bozgunculuk yapıyorlar. 

BİZ SENİ İYİ TANIRIZ

Önce Genel Başkan Yardımcısı sıfatı taşıyan Öztürk Yılmaz’ı sürdüler sahneye. Sırf sakallı oldukları, dillerinden ‘Allah-u Ekber’ düşmediği için terörist ilan etti ÖSO’yu. Bol keseden salladı katıldığı programda... “Türkiye’nin kimseye ihtiyacı olmadığından” filan dem vurdu. Musul’daki konsolosluk DEAŞ saldırısına uğradığında, “Konsolos ben değilim” diyecek kadar korkak tutum aldığını unuttu ya da Bakan Çavuşoğlu’nun açıkladığı gibi, “Bu bakanlıkta bir tek AK Partili varsa, o da benim” diyecek kadar rüzgar gülü olduğunu... 

Sonra CHP’nin müptezel vekili Eren Erdem üzerinden ÖSO’yu hedef almaya devam ettiler. Baktılar yeterince etki yapmadı, bu kez Kılıçdaroğlu aldı sazı eline. 

“Ordumuzun kahramanlığını bir anlamda ÖSO’ya devretmeye çalışıyoruz. Ordu, ÖSO’nun arkasına neden gizlenir, biz bundan rahatsızız” diyerek ‘kahramanlık’ söylemi üzerinden mücadeleyi hedef almaya kalkıştı.  

Açıkçası ‘arkasına gizlenmeyi” en iyi bilen kişinin Kılıçdaroğlu olduğuna tüm Türkiye şahit. Hatırlayacaksınız, “Bir darbe olursa tankın üzerine ilk ben çıkarım” demiş, ardından 15 Temmuz gecesi havaalanından tanklara selam vererek kaçmıştı.  

Millet bedenini işgale siper ederken, o belediye başkanının evinde TV karşısında kahve içmekle meşguldü.  

Yani ucuz kahramandır kendisi! Bakmayın bugün cephede kanıyla, teriyle mücadele eden ÖSO’ya salladığına...  

Murat Kelkitlioğlu Diğer Yazıları