Yazarlar

Son birkaç günde çok önemli üç önemli gelişme yaşandı. Birincisi CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun taziye evinde şehit yakınları tarafından “HDP’yi Meclis’e siz soktunuz, şehitlerin hesabını nasıl vereceksiniz” şeklinde protesto edilmesi. İkincisi HDP’nin önde gelen isimlerinden Celal Doğan ile CHP’nin ağır toplarından Tuncay Özkan’ın, gazetemizin 1. sayfasında da yer aldığı gibi,  aynı fotoğraf karesinde yakalanması. Üçüncüsü ise Başkan Erdoğan’ın, yerel seçimleri ve HDP’yi işaret ederek “Teröre bulaşanın yerine kayyum atarız” açıklaması. 

Bu üç gelişmenin birbiriyle çok yakından ilintili olduğunu düşünüyorum. Celal Doğan ve Tuncay Özkan’ın sır buluşması, mart ayında yapılacak yerel seçimlerde CHP-HDP ittifakının en önemli kanıtı olarak görünüyor. Yani referandumlarda, genel seçimlerde başlatılan birliktelik tüm hızıyla sürüyor. Bu tablodan da anlaşılacağı gibi Kılıçdaroğlu’nu, gelen şehit haberleri, şehit yakınlarının protestoları da durduramıyor.    

CHP-HDP ittifakının asıl dikkat çekilmesi gereken boyutu ise terör örgütü PKK’nın HDP üzerinden siyasete nasıl dahil olduğu. 

Hatırlarsınız! 

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde HDP’nin tüm adaylarını Kandil’in belirlediği deşifre olmuştu. Terör örgütünün Almanya’da yayımladığı kitapta, HDP’nin başarısız olduğu il ve ilçelerle ilgili İmralı’da PKK elebaşı Öcalan’ın partinin önde gelen isimleri ile görüştüğü bilgilerine yer verilmişti. Görüşmede Öcalan’ın, İdris Baluken, Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan’a ısrarla “Kim belirledi bu adayları” diye sorduğu ve “Tamamını Kandil” yanıtını aldığı yazıyordu.  

PKK İŞE KOYULDU! 

Şimdi, bütün bu rezillikler ortadayken HDP ile ittifak yapmaktan vazgeçmeyen CHP’ye bir uyarım var! 

PKK’nın siyasi kanadı olmayı geride bırakarak bire bir terör örgütü haline gelen HDP, geçtiğimiz ay yerel seçim çalışmalarına başladı. Aldığım bilgilere göre; Kandil aynı 2014’te olduğu gibi önümüzdeki yerel seçimlerde de HDP adaylarının tamamını belirleyecek! Kandil’in aday kriteri ise PKK’ya koşulsuz biat edecek isimler. Bu isimler tek tek belirlenip terör örgütü elebaşları tarafından kuryelerle HDP’li yöneticilere yollanmaya başladı bile. Devletin bu konudaki tavrı çok net. Girişte yazdığım gibi Başkan Erdoğan, “Teröre bulaşanın yerine kayyum atarız” diyerek devletin ne yapacağını açıkça ortaya koydu.  

Peki CHP ne yapacak? 

CHP’liler ne kadar inkâr etse de, 2019 yılının Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimlerde Kandil’in adaylarını başkan yaptırmak için ter dökecek!    

Murat Kelkitlioğlu Diğer Yazıları