Yazarlar

Murat Kelkitlioğlu

Murat Kelkitlioğlu

murat.kelkitlioglu@aksam.com.tr

CHP solculuğa da ihanet ediyor

Kılıçdaroğlu'yla başlayan 'Yeni CHP' projesinin Türkiye'nin kurucu partisini köklerinden koparma projesi olduğunu hep söyledik. İş artık o kadar çığrından çıktı ki, kendisini siyasetin solunda konumlandırdığını söyleyen CHP, solun en temel ilkelerini bile ayaklar altına alır hale gelmiş durumda. Nedir bu en  temel ilke? Antiemperyalist olmak! 

“En büyük düşman, düşmanların düşmanı, ne falan ne de filan milletler. Bilakis bu, adeta her tarafı kaplamış ve saltanat halinde bütün dünyaya hakim olan kapitalizm afeti ve onun çocuğu olan emperyalizmdir” diyen Atatürk'e de, sadece ölüm yıldönümlerinde akıllarına getirdikleri Deniz Gezmiş ve arkadaşlarına da açıkça ihanet ediyorlar! 

Bu söylediklerim boş tespitler değil, ideolojik olarak savrulmanın pek çok kanıtı var. İsterseniz birlikte şöyle bir gözatalım... 

1 - Temmuz ayında İngiliz Guardian'a yazı yazıyor Kılıçdaroğlu.. Bakın ne diyor? "Dar görüşlü popülistlerin ve yeni kuşak diktatörlerin iktidarlarına karşı çıkmak için uluslararası çapta yeni araçlar geliştirmeli ve paylaşmalıyız." 

Yani Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı önce 'diktatör' ilan ediyor, sonra da emperyalist odaklara müdahale çağrısında bulunuyor.  

O her fırsatta arka çıktığı Sezgin Tanrıkulu, Almanlara da şöyle seslenmemiş miydi?;"Türkiye'ye ekonomik yaptırım uygulayın. Erdoğan başka dilden anlamaz."  

 2- Bugün ABD'nin kucağında beslenen, büyüyen PKK, CHP'nin doğal müttefiki haline dönüşmüş durumda. SİHA'yla ilgili skandal çıkışları ortada. Hadi bu ülkenin şehitlerini, gazilerini önemsemiyorsunuz, ideolojik olarak emperyalizmin maşası haline gelen o örgütle nasıl yan yana geliyorsunuz? 

 3- Kuzey Irak'ta Türkiye'nin toprak bütünlüğü için ciddi tehdit içeren referanduma kapalı kapılar ardında destek veren CHP, bunun İsrail'in, ABD'nin merkezinde olduğu bir emperyalist proje olduğunu bilmiyor mu? 

 4- Türkiye'nin dışa bağımlılığını azaltacak, savunmasında çeşitliliği artırarak daha rahat bağımsız politikalar izlemesine neden olacak S400 hamlesine bile karşı çıkıyor CHP! NATO'dan bile daha NATO'cu tavır alarak üstelik... Deniz Gezmişler'in NATO karşıtı eylemlerinden utanın emi!

ByLock'ta sıra ikinci aşamada

FETÖ'nün örgüt için haberleşme sistemi olan ByLock'a yönelik çalışmalar yeni bir aşamaya geçti. Bugüne kadar hep kullanıcılar üzerinde yoğunlaşan ekipler, şimdi mesajları analiz ederek örgütle bağlantılı isimleri tek tek tespit ediyor. Yani birinci derece kullanan değil ama örgütle irtibatla isimler mercek altına alınıyor. Önümüzdeki günlerde ByLock'ta yeni operasyon dalgalarını görürsek şaşırmayalım!

Murat Kelkitlioğlu Diğer Yazıları