Yazarlar

Murat Kelkitlioğlu

Murat Kelkitlioğlu

murat.kelkitlioglu@aksam.com.tr

Berberoğlu bu krizi niye çözmüyor? 

Günlerdir MİT TIR'ları kumpasında CHP'nin üstlendiği rolle ilgili tartışmaları izliyorum.  

FETÖ'nün TIR'lara ait görüntüleri önce Kılıçdaroğlu'na verdiği, onun da Can Dündar'a iletmesi için şu an cezaevinde bulunan CHP milletvekili Enis Berberoğlu'na teslim ettiği belirtiliyor.   

Bu iddianın altını dolduracak çok sayıda da emare var! 

Hatta Berberoğlu'nun cezaevinden "Beni kurtarın yoksa konuşurum" diyerek CHP yönetimine aba altından sopa gösterdiği de belirtiliyor.  

Normal şartlarda ne beklersin? Olayın bir numaralı muhatabı olan Berberoğlu'nun konuyu aydınlatacak iki cümle de olsa bir açıklama yapmasını... 

Aslında yapıyor da, "Ben kimseyi tehdit etmedim" diyor Berberoğlu açıklamasında. 

Ya peki Kılıçdaroğlu'nun görüntüleri kendisine verdiği iddiasına cevap nerede? Bunu açıklığa kavuşturacak yegane kişi kendisi değil mi?  

Bu bir iftiraysa, hem genel başkanını hem partisini zan altında bırakan bu iddiayı çürütmek elinde.  

Niye çıkıp en azından "Bu konunun hiçbir yerinde genel başkanım yoktur, haksız iddialarla partimi ve genel başkanımı yıpratmayın" demiyor? 

Belki de bugün yapacağı bir açıklamanın ileride kanıtlarıyla birlikte yalanlanmasından endişe ediyor! 

Açıkçası ben Berberoğlu'nun bu konudaki suskunluğunun bitmesini merakla bekliyorum...  

Gitmeden alalım o cevabı 

Sorulardan bahsetmişken, merakla beklediğim bir cevap daha var! Hatırlayacaksınız MİT TIR'ları kumpası sonrası FETÖ'nün sivil imamlarından öğretmen Bayram Andaç, ABD Büyükelçiliği'ni arayarak 48 saniyelik bir görüşme yapmış, yaklaşık 4 saat sonra da 46 saniyelik ikinci bir görüşme gerçekleştirilmişti. Hatta savcılık 4 gün sonra iki ayrı telefon irtibatı daha tespit etmişti. 

İşte savcılık bu tespitten sonra ABD Büyükelçiliği'ne özetle "Hayrola, FETÖ imamıyla ne görüştünüz?" diye sormuştu. Üzerinden aylar geçti, John Bass Afganistan için eşyalarını toplamaya başladı ama hala elçilikten bu soruya cevap verilmiş değil! 

Bu suskunluk akla tek bir şey getiriyor; "Eyvah suçüstü yakalandık, ne diyeceğiz?" 

Yanılıyorsam, elçilik soruyu cevaplasın da doğrusunu öğrenelim!

Murat Kelkitlioğlu Diğer Yazıları