Yazarlar

Markar Esayan

Markar Esayan

markar.esayan@aksam.com.tr

Seçmen hata yapmaz, biz kendimize bakalım...

Markar Esayan tüm yazıları

AK Parti olarak hata yapmasaydık, şüphesiz bu seçimleri kaybetmezdik. AK Parti öncelikle bu konunun üzerine eğilecektir. Sosyal medyaya bakarak “AK Parti’nin yenilgiyi üzerine almadığını” ifade edenler oluyor. Dün bir bugün iki. Bu ne acelecilik! O platform değerlidir, ama herhalde partiyi temsil edemez. Bu konuda vatandaşlarımız müsterih olsunlar.

***

Hep söyledim, 31 Mart’ta sandığa darbe yapılmak istendi. Bunun önlenmiş olması İstanbul’u kimin kazandığından daha önemlidir. Gerçek seçim 31 Mart’ta olmuştu. Eğer oyların tamamı yeniden sayılsaydı, Binali Yıldırım seçimi kazanacaktı. Bu çok net.

***

Bu nedenle seçimi tekrar ettirmek asla bir hata değildi. Bu demokratik bir prensip meselesidir. Sandığı ayakoyunlarına teslim ederseniz size bu ülkeyi bir daha yönettirmezler. Bu eleştirileri çok saçma buluyorum.

***

Beka söylemi kendi işlevini gördü çünkü yakıcı bir gerçekliğe dayanıyor. Millet bunu takdir ediyor. Ülkeyi Millet İttifakı’nın yönetemeyeceğini bildiği için 24 Haziran ve 31 Mart’ta yetkiyi yine Cumhur İttifakı’na verdi.

***

31 Mart-23 Haziran sürecini ise Millet İttifakı’nın daha iyi yönettiğini kabul etmemiz gerekiyor. Seçmenlerimizin daha fazla bir kısmı, Binali Bey’in değil, Ekrem Bey’in mağdur olduğunu düşündüler. Bir seçimin iptal edilmesi seçmenleri haklı olarak kızdırabilir ve mazbatası alınanın mağdur olduğunu düşünebilir. Konunun doğası gereği bu haklılığı anlatmak bizim açımızdan daha zordu. Ama bu, anlatamadığımız gerçeğini değiştirmez.

***

Görsel, yazılı ve sosyal medyamız çok fazla Ekrem İmamoğlu’na endekslendi. Kendi elimizle rakibin reklamını yaptık. Bu mağduriyet algısını daha da güçlendirdi. Daha sakin ve kendi halimizde bir kampanyayı başarmamız gerekirdi.

***

Herhalükarda tüm seçimleri bitirdik. “Türkiye’de diktatörlük var” iftirasını atanların utanacaklarını sanmam. Ancak şimdi önümüzde çok değerli bir dört yıl var. Başkan Erdoğan’ın eli rahatladı. Ortadoğu, Doğu Akdeniz gibi kritik meseleler üzerine çok daha kararlı şekilde gidilecektir. 

Seçmen hata yapmaz. Ülke için mutlaka hayırlısı olmuştur. Ben hayatım boyunca hep buna inandım. Tarih de bu görüşü teyit ediyor. 

Markar Esayan Diğer Yazıları