Yazarlar

Markar Esayan

Markar Esayan

markar.esayan@aksam.com.tr

Bir karadelik olarak CHP...

Markar Esayan tüm yazıları

Görüyorsunuz, 2010’da Sayın Deniz Baykal’a yapılan kaset kumpası ile iş hangi noktalara vardı. Maalesef iç siyasetimizi ana muhalefet partisinden başlayarak dizayn ettiler. Salı günkü grup konuşmasında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu dinlerken, grup başkanvekili Engin Özkoç’un her gün başka bir dip yapan kışkırtmalarını izlerken aklıma hep o kumpas günleri geldi.

***

Ülkenin her milli meselesinden karşı tarafın yanında olmak CHP’nin yegane politikası oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a baktılarında gördükleri, hissettikleri nefret ise mustarip oldukları mezhepsel bir asabiyeye denk geliyor gibi gözüküyor. Bu nefret ile Cumhurbaşkanı’nın hallini neye mal olursa olsun görmek istiyorlar. Tabanlarını da bu yönde öfke dolu, karamsar ve teyakkuzda tutmak gibi bir strateji izliyorlar.

***

Ülkeleri ile ilgili iyimser, pozitif, cesaret verici hiçbir şey duymaya tahammülleri yok. İHA’lardan SİHA’lardan, yerli arabadan, yerli uydularımızdan vd. adeta tiksiniyorlar. Ağızlarından 34 askerimizi şehit eden Esed için, bebek katili PKK için, gladyo artığı FETÖ için tek bir menfi söz çıkmıyor ama... İnanılır gibi değil; Mehmetçikler şehit olurken Esed’e empati yapıyor, askerimizin moralini bozmak için her yolu deniyorlar. Engin Özkoç saldırıya uğramış, görev maksadı olan personelini korumuş lakin lastikleri hasar görmüş ZPT’lerimiz ile alay ediyor. Bu CHP’nin grupbaşkanvekili…

***

Bu CHP’yi, Kılıçdaroğlu ve Özkoçları yaratan karanlığı sorgulamak zorundayız. Bu hiç normal bir durum değil. Bu zihniyet AK Parti’ye mesafeli ama yurtsever CHP’li seçmeni de dönüştürüyor, marinalleştiriyor. Birlik ve beraberlik noktasındaki en güçlü yönümüzde açılmış bir karadelik gibi CHP… Kılıçdaroğlu CHP’yi bir karadelik yapmakta son derece başarılı oldu doğrusu.

***

Haliyle Türkiye’ye dönük hesapları olanlar, ülkemize saldıranlar bu tabloyu görüyorlar. Bu onlar için cesaret verici bir durum. Ancak bunca alçalmaya ve oyuna rağmen hesaplar bir türlü tutmuyor. CHP dilediği kadar çabalasın, Türkiye Moskova’ya da, her yere de daha güçlenmiş halde gidiyor.

Gerçek yüzleri kısa zamanda ortaya çıkacak. Tarihe utanç içinde geçecekler. 

Markar Esayan Diğer Yazıları