Yazarlar

Kurtuluş Tayiz

Kurtuluş Tayiz

Zamanın ruhu Erdoğan'dan yana

Kurtuluş Tayiz tüm yazıları

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün “Darbe çığırtkanlığı yapan bir zihniyetle karşı karşıyayız. Meydanı bu faşistlere bırakmayacağız” diyerek CHP’ye yüklendi.

Tabii, CHP’nin son dönemde zorba bir dil kullanması dikkat çekici. Koronavirüs salgınıyla ilgili tartışmaların tam ortasında CHP’li yöneticiler birdenbire “Saray rejiminin sonu geldi, o şekilde veya bu şekilde Erdoğan indirilecek” demeye başladılar. CHP’nin birdenbire tehdit diline geçmesinin sebebi ne olabilir?

İşin doğrusu şu; CHP’yi kontrol eden üst akıl dünyayı ve Türkiye’yi gayet iyi okuyor. Koronavirüs salgını dünyada pek çok şeyi değiştirdi. En çok da Erdoğan liderliğindeki Türkiye’nin konumunu değiştirdi. Artık dünyanın en itibarlı ülkeleri arasındayız. Türkiye, siyasi ve ekonomik olarak devleşeceği yeni bir sürece giriyor. Salgın sürecinde ekonomisini ayakta tutarak bunu kanıtladı.

17 yıllık iktidarında sağlık sistemine yaptığı yatırımlarla Erdoğan’ın hem içeride hem de dışarıda desteği arttı. CHP’nin ise bu süreçte ayaklarının altındaki toprak kaydı. CHP’yi kontrol eden üst aklın 2023 hayalleri de suya düştü. Siyasi ve psikolojik olarak

CHP ciddi bir çöküş içine girdi. Birdenbire faşist dile sarılılmalarının sebebi bu. Psikolojik üstünlüğü yeniden ele geçirmeye çabalıyorlar.

Zira büyük bir hezimet yaşıyorlar. Zamanın ruhu Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yana işledi. Erdoğan’ın güç kaybetmesini bekledikleri bu süreçte, tüm gelişmeler aksine Erdoğan’ın güçlenmesine yaradı. Muhalefetin dalga geçtiği, gereksiz görüp alay ettiği, “çok büyük yapmışlar, yürü yürü bitmiyor” dediği dev hastane yatırımları, Türkiye’yi dünyanın en güçlü sağlık sistemine sahip ülkelerinden biri haline getirdi. Bu hezimetten kurtulmak, biraz nefes alıp toparlanabilmek için tekrar darbe tehditlerine, zorba bir dile sarıldılar.

Geçmişte darbelerle, idam sehpalarıyla kurdukları “psikolojik üstünlüğü” tekrar ele geçirebileceklerini sanıyorlar. Sık sık darbe ima etmelerinin sebebi bu. Türkiye yeni bir değişim dönemine girerken CHP, özellikle bürokrasiyi darbeyle korkutup bu değişimin önünü almaya çalışıyor. Ama şunu anlamıyorlar; bir defa değişim başladığında önünde durmak artık imkansızdır. Koronavirüsle beraber dünya ve Türkiye hızlı bir değişim sürecine girdi. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. CHP de süregeldiği gibi artık hep darbe ve zorbalıkla değişimi engelleyip bir şeyleri ele geçiremeyecek. O dönem kapandı. Bunu anlasalar artık iyi olacak! 

Kurtuluş Tayiz Diğer Yazıları