Yazarlar

Kurtuluş Tayiz

Kurtuluş Tayiz

Seçimleri geride bırakırken...

31 Mart seçimleri için devletin verdiği kamu görevlilerinden oluşan listenin dışına çıkarak sandıkta 19 bin 623 kişiyi görevlendiren mekanizmanın “teknik nakavtı” gerçekleştiren asıl yapı olduğu anlaşılıyor.

AK Parti de anladığım kadarıyla İstanbul’da seçimlerin yenilenmesi itirazına dayanak yaptığı bu işlemin seçimlerde yaşanan yolsuzluğun kaynağı olduğunu düşünüyor. Nihai kararı verecek olan şüphesiz YSK’dır; ama karar ne olursa olsun AK Parti’nin, 31 Mart seçimlerine müdahale eden bu gizli mekanizmayı tümüyle deşifre edip gereken tedbirleri alması gerekiyor.

Zira ortada kapsamlı bir “Paralel devlet” operasyonu var. Fetullah Gülen ne diyordu: “Sen karşı tarafı ‘teknik nakavt’ edeceksin. Hep sen haklı görüneceksin, âlem sana haklı diyecek, hukuki müesseseler sana haklı diyecek”.

Büyük ihtimalle ve maalesef bu olayda da “hukuki müesseseler” mevcut seçim sonucunu tasdik edip onlara “haklı” diyecek.

Bu işlem kanuna nasıl sinsice yedirilmiş, kimse neden uyanmamış bunları anlamadan yol almak mümkün değil.

***

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünkü değerlendirmelerine bakılacak olursa; AK Parti, seçimi geride bırakarak -tabii, hak mücadelesinden de vazgeçmeden- önümüzdeki döneme ve ülkenin acil sorunlarına yönelecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkeyi seçim ikliminden hızla çıkarmayı, toplumsal gerilimi düşürerek önümüzdeki 4,5 yıllık seçimsiz dönemde 2023 hedeflerine yoğunlaşmayı istiyor.

Devletin bekası hâlâ öncelikli sorunumuz. Dışarıdan ve içeriden ciddi tehditler varlığını sürdürüyor. Batı sistemi, ekonomik krizi zorlayarak Türkiye’yi kendi iç işleriyle meşgul etmeye çalışıyor. Türkiye’nin Suriye, Filistin, Yemen’de sessiz kalmasını, Doğu Akdeniz’den çekilmesini/silinmesini bekliyorlar.

Çok çetin, zorlu bir süreç Türkiye’yi beklerken, muhalefet de kendisini Batı’nın vereceği görevlere göre hazırlıyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün basın mensuplarına ifade ettiği “ekonomik kriz çıkarsa erken seçim olur ve CHP’nin iktidar yürüyüşü başlar” yönündeki sözleri, Türkiye’yi sürüklemek istedikleri ortamı da çok güzel özetliyor. Ancak evdeki hesabın çarşıya uymayacağını hep birlikte göreceğiz. Türkiye, muhalefete rağmen 2023 hedeflerine ulaşmayı başaracaktır.

Kurtuluş Tayiz Diğer Yazıları