Yazarlar

Kurtuluş Tayiz

Kurtuluş Tayiz

'Saray rejimi' nerden çıktı?

Ne kadar uzak durmaya çalışsak da insanı boğan, bir kısır döngüye hapseden siyasi gündemlerden kaçmak kaçınılmaz olabiliyor. Ana muhalefet partisi sözcüleri, ileri gelenleri kalkıp darbe imalı konuşmalar yapınca haliyle konuşmak zorunda kalıyoruz.

CHP’den Özgür Özel, Engin Koç ve Canan Kaftancıoğlu birkaç gündür “şu rejim düşecek, bu rejim böyle devrilecek; Erdoğan ya seçimle ya başka yolla gidecek” türünden provokatif, açıklamalarda bulunuyorlar.

Aslında ne darbe yapacak güçleri var, ne de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısına çıkacak yürekleri var. Bu devlet, 15 Temmuz’da FETÖ’cüleri lağım kuyularından topladı. Bunu en iyi FETÖ darbesine umut bağlayan CHP yönetimi biliyor.

Peki nedir o zaman bu saçma sapan tehditlerin nedeni? CHP, bu Korona günlerinde nerden icap etti de tehditler savur aya başladı? Dünya ve Türkiye Koronavirüs salgınına kilitlenmişken CHP neden darbe konulu gündemler yaratmaya çalışıyor?

FETÖ güdümlü CHP’li isimlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef almalarının sebebi son dönemde yapılan seçim anketlerinde gizli. Koronavirüs krizini iyi yöneten Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın desteği yüzde 55.8’i buldu. Dünyada bütün liderler puan kaybederken Türkiye’de Erdoğan’a olan güven arttı. Hatta Erdoğan’a önyargıyla bakan seçmen çevrelerinde bile buzlar eridi. Metropoll’ün araştırmasına göre CHP’lilerin Erdoğan’a desteği yüzde 4,3’ten yüzde 19,6’ya yükseldi.

CHP ileri gelenlerinin Pensilvanya’dan aldıkları suflelerle Erdoğan’a saldırmalarının sebebi işte bu yüzde 55.8’lik halk desteğiyle yakından bağlantılı. “Saray rejimi” diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın arkasındaki millet desteğini karartmaya çalışıyorlar. Erdoğan’a olan desteğin her geçen gün artması Pensilvanya ve CHP’yi çileden çıkarmış durumda. Ağızlarına gelen her tehdidi savurmalarının nedeni işte bu!

Kurtuluş Tayiz Diğer Yazıları