Yazarlar

Kurtuluş Tayiz

Kurtuluş Tayiz

Pensilvanya'nın postacısı...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, önceki gün A-Haber'de Melih Altınok'un konuğuydu. Soylu, kamuoyuyla çok önemli bilgiler paylaştı.

Dikkatimi çeken başlıklardan biri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla ilgiliydi. Diğeri de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na ilişkindi.

Soylu'nun CHP Genel Başkanı'yla ilgili söyledikleri aslında "cevap" niteliğindeydi. Kılıçdaroğlu, hem kendisinin ve CHP'li belediye başkanlarının telefonlarının dinlendiğini iddia etmişti.

İçişleri Bakanı Soylu ise şu çarpıcı cevabı verdi: "Kendisini Türkiye Cumhuriyeti devleti dinleseydi Pensilvanya ile ne konuştuğunu kaydederdi. Tekrar ediyorum. Bu olayın şahidi de var. Hani çıktı dedi ya (Fetullah Gülen'e) 'ben geçmiş olsun' demedim. Ben bunu altıncı kere söylüyorum. Ama ondan herhangi bir cevap yok. Bir de şunun cevabını bekliyorum Kılıçdaroğlu'ndan. Şöyle bir şey yok desin; desin ki, biz Pensilvanya ile bir diş muayenesinde konuştuğumuzda 'yurtta barış, dünyada barış' sözünü konuşmadık (15 Temmuz'un sloganı 15 Temmuz'dan önce). Böyle bir şey yok desin. Desin ki, ben böyle bir şey söylemedim. Bir dış muayenesine gitmedim, desin. Oraya şu şu kişiyle beraber değildim, desin..."

Soylu'nun sözleri son derece önemli. Zira bu ülkede darbe yapmaya kalkışmış, 251 vatandaşımızı katletmiş FETÖ'yle ana muhalefet partisi lideri arasındaki bir ilişkiden bahsediyor, Soylu. Ve üstelik 15 Temmuz'dan önce ve 15 Temmuz hain darbe girişiminin sloganının görüşüldüğünü vurgulayarak...

İMAMOĞLU HANGİ GAZETECİLERİ MAAŞA BAĞLADI?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili de Soylu'nun sözleri son derece çarpıcıydı. İçişleri Bakanı, İmamoğlu'nun sosyal medya ordusu kurdurduğunu, bazı gazetecileri 15 bin, bazı gazetecileri 30 bin TL maaşa bağladığını ve bazı gazetecilere de 'başka şeyler' verdiğini söyledi.

Bakalım Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Soylu'nun ifşa ettiği bu iddiaları nasıl yanıtlayacak? Umarım, her zaman yaptıkları gibi ölü taklidi yapmaz ve çıkar kamuoyu önünde bu iddiaları yanıtlarlar.

Kurtuluş Tayiz Diğer Yazıları