Yazarlar

Kurtuluş Tayiz

Kurtuluş Tayiz

Küçük Amerika gibiler...

Resme bir bakın. Yan yanalar. Kemal Kılıçdaroğlu, Temel Karamollaoğlu, Akşener, Demirtaş da orada; Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu ile Abdullah Gül de. Arka fonda ise İsrail-Suud-BAE, FETÖ ve PKK var.  

Kemal Bey, Davutoğlu’nu beğeniyor; Abdullah Gül, Babacan ile Kılıçdaroğlu’nu övüyor. Her gün genişleyen, yeni isimlerin katıldığı bu cephenin amacı tek başına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı dengelemek. Onlarcası bir araya getirilerek onun ağırlığında bir güç ortaya çıkarmaya çalışıyorlar.  

Batı sistemi arkalarında. İsrail-Suud-BAE lobisi arkalarında. Kimin eli kimin cebinde belli değil; FETÖ’nün, PKK’nın, İsrail’in, Suudilerin, solcusunun, siyasi İslamcısının eli kolu birbirine dolaşmış. Kimi FETÖ’nün siyasi ayağı, kimi siyasi kolu; kimi PKK’nın siyasi ayağı; kimi de İsrail-Suud-BAE’nın fonladığı kukla.  

“Parlamenter sistem”, “adalet”, “özgürlük”, “hak” vb. siyasi edebiyatı parçalayan türlü lafazanlıkla milleti kafalamaya çalışıyorlar. Arkalarında devasa bir örgüt ve bütçe var, görülmemiş medya desteği ile sermaye şebekesi var. Görevleri, misyonları, amaçları “parlamenter sistemi” yeniden geri getirmek değil, Erdoğan’ı hal edip Türkiye’yi çökertmek!  

Küçük Amerika gibiler. Türkiye’ye demokrasi getirecekler! En son ABD ve müttefikleri Irak’a getirdikleri demokrasiyle 2 milyon insanı katletti. Kullandıkları siyasi dil, üslup Irak’a demokrasi getiren Amerikalılarla aynı. Ve bahsettikleri “Parlamenter sistemi” geri getirdiklerinde Türkiye için de aslında farklı bir süreç başlamayacak! 

İsrail-Suud ve BAE lobisinin desteğiyle, FETÖ ve PKK’nın siyasi uzantılarıyla Türkiye’ye parlamenter sistem değil, ancak yıkım getirilir. Erdoğan karşısında oluşturulmaya çalışılan bu geniş ittifakın, koalisyonun tek amacı Türkiye’nin devlet ve millet sistemini yerle bir etmek, çökertmek ve yıkmaktır.  

Türkiye, Erdoğan liderliğinde tarihi bir kavşağa ulaşmıştır. Batı sistemi, büyüyen, güçlenen ve küresel bir aktör haline gelen Türkiye’yi ya durduracak ya da önünü alamadığı bu gücün tarih sahnesine dönüşüne razı olacak. Türkiye, bu tarihi kavşağı başarıyla geçerse artık geri dönüşü olmayan bir yola girecek. Bütün mücadele bu iki ucu keskin hatta sürmekte. Erdoğan’ın karşısında oluşturmaya çalıştıkları koalisyonun amacı Erdoğan’ı devre dışı bırakıp Türkiye’yi bir daha iflah olmayacak şekilde dağılma sürecine sokmak. Kavganın özü budur, gerisi laf kalabalığı! 

Kurtuluş Tayiz Diğer Yazıları