Yazarlar

Kurtuluş Tayiz

Kurtuluş Tayiz

Körüklenen bu İslam düşmanlığının sebebi ne?

Batı’daki İslam karşıtlığını, Müslüman düşmanlığını -hak vermesek de- bir yere kadar anlayabiliyoruz. Zira “Haçlı” zihniyeti, bir hayalet gibi Avrupa semalarında dolaşmaya devam ediyor. Varlığını ara ara göstermeyi sürdürüyor.

Asıl anlamadığımız içeride muhalefet çevrelerinin “İslam düşmanlığını” yükseltmesi veya körüklemesi.

28 Şubat Türkiye’sindeki gibi yine sahte tarikat şeyhleriyle İslamiyet’i hedef alan mizansenler sahneye konulmaya başlandı.

Televizyon programlarında İmam Hatiplileri ağza alınmayacak küfürlerle suçlayıp, hedef gösteriyorlar. Sosyal medya ağlarında İslamiyet’i ve Müslümanları karalayan twitler de beşe-ona katlanmış durumda. Malum gazetelerin (Sözcü, Birgün, Cumhuriyet) manşetleri her gün ayrı bir İslamiyet çarpıtmasıyla, kışkırtmayla çıkar oldu.

Peki nedir bu yükselen Müslüman düşmanlığının sebebi?

Muhalefet, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı alternatif politika ve projeler üretemeyince, geçmişte olduğu gibi yine FETÖ’nün kara propaganda ipine sarılmaya başladı. Nitekim, milleti düşman gören, gösteren bir propagandayı yaygınlaştırmak siyasi bir partinin veya muhalefetin işi olamaz. Bu mekanizmanın arka planında karargahını ABD’ye kurmuş FETÖ bulunuyor. Geçmişte de böyleydi, bugün de.

Daha da kötüsü, FETÖ’nün bu kara propaganda ağını CHP sosyal, siyasal ağını kullanarak yayması. CHP’nin medya ve sosyal ağlarının büyük kısmı FETÖ’nün kontrolü altında.

Maalesef CHP yönetimi de FETÖ’nün bu kara propaganda ağına teslim olduğu gibi bundan medet ummaktan da geri durmuyor.

İslamiyet’i, Müslümanları hedef alan bu kara propagandanın hedefi herhangi bir seçim başarısı elde etmek değil, aksine, Türkiye’de toplumsal yarıklar oluşturmak ve milletin birliğini ortadan kaldırarak devleti ameliyata hazır hale getirmektir.

Önce bu gerçek anlaşılmalı sonra da buna uygun tepkiler verilmeli. 

Kurtuluş Tayiz Diğer Yazıları