Yazarlar

Kurtuluş Tayiz

Kurtuluş Tayiz

İYİ Parti'nin “milliyetçi-ülkücü” imajı yerlerde...

Kurtuluş Tayiz tüm yazıları

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, partisinin FETÖ ve HDP ile olan gizli saklı sırlarını deşifre etti. İYİ Parti ve Meral Akşener’i zor durumda bırakan bu açıklamalar siyasette tansiyonu da yükseltti. AK Parti ile MHP’li vekiller ve İYİ Parti yöneticileri sosyal medyada birbirine girdi.

Ümit Özdağ, katıldığı televizyon programında partisinin FETÖ ve HDP ile yakınlığından şikayet eden kimi açıklamalarda bulundu. Özdağ, İYİ Parti’nin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’yu FETÖ’cü olmakla suçladı.

Ümit Özdağ, ayrıca 31 Mart yerel seçimleri sırasında Meral Akşener’le yaptığı görüşme trafiğini de gündeme getirdi. Özdağ, “Kars’ta HDP 1.200 farkla kazandı, biz de 900 oy aldık. HDP’nin kazanacağı belliydi, Genel Başkan Akşener’i 3 defa aradım Kars’ta seçimlerden çekilmemizi söyledim ama sonuç alamadım” dedi.

Meral Akşener, TBMM’de gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine Ümit Özdağ’ı suçladı, adı geçen il başkanının da suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Şüphesiz bu açıklamalar kamuoyunu tatmin etmedi. İYİ Parti-FETÖ bağlantısı aslında hep gündemde olan bir konuydu. İYİ Parti’nin yönetim kademesinde yer alan Koray Aydın da İYİ Parti’nin kuruluşunda FETÖ’nün aktif bir rol oynadığını itiraf etmişti. Ancak bu kez daha somut olarak, ismi, konumu ve göreviyle FETÖ bağlantılı bir kişi, yine içeriden biri olan Özdağ tarafından suçlandı.

Meral Akşener’i zor durumda bırakacak olan asıl açıklama ise aslında HDP’yle ilgili olan kısımdı. Meral Hanım, göz göre göre MHP kazanacağına HDP kazansın demiş. Seçimden çekilmeyerek HDP’nin Kars belediyesini almasını sağlamış.

HDP’yle bu işbirliğinin deşifre edilmesi, İYİ Parti’nin “milliyetçi-ülkücü” imajına kuşkusuz büyük darbe vuracak. İYİ Parti’nin zaten şüpheyle karşılanan “milliyetçi-ülkücü” makyajı, Özdağ’ın açıklamalarıyla iyice akacak. Meral Hanım’ın bunu toparlaması hiç kolay olmayacağa benziyor.

Kurtuluş Tayiz Diğer Yazıları