Yazarlar

Kurtuluş Tayiz

Kurtuluş Tayiz

Gençlik, TikTok'çulara bırakılmayacak kadar önemli

Kurtuluş Tayiz tüm yazıları

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın YKS öncesi gençlerle Youtube üzerinden canlı yayın yapması, muhalefet cephesinde büyük rahatsızlık yarattı.

Zira muhalefet, 2023 seçim stratejisini şimdiden gençlik üzerine kurmuş durumda. Gençliği, Erdoğan’a karşı dolduruşa getirebilirlerse kendilerince bir “başarı” elde edebileceklerini hesaplıyorlar.

Bu yüzden de gençliği etkilemek için her türlü yönteme başvuruyorlar. Kimi Youtube’ta avcı hikayeleri gibi gençlik masalları anlatan buluşmalar gerçekleştiriyor. Kimi de gençlere ulaşmak adına sözüm ona “Tiktok” videoları yayınlıyor.

CHP, HDP ve FETÖ’nün yerleşik medyadaki kara propaganda ağları ve sosyal medya mecraları da uzun süredir zaten gençlere Erdoğan düşmanlığını empoze etmek için kesintisiz, sistematik yayınlar yapıyorlar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gençlerle Youtube’ta buluşma gerçekleştirmesi, gençlerin sorunlarını doğrudan kendilerinden dinlemesi, şikayet ve eleştirilerine kulak vermesi, pek çok yanlış bilgiye açıklık getirmesi bu yüzden en fazla da muhalefeti rahatsız etti. Aslında Erdoğan gençlerle belirli aralıklarla, sık sık görüşen bir isim. Ancak bu buluşmanın özelliği, gençlerin kendilerini en özgür hissettikleri bir alanda, internette gerçekleştirilmesi oldu. Ve gençler, bütün şikayetlerini özgürce dile getirebildikleri gibi, Erdoğan aleyhindeki önyargılarından da kurtulma fırsatı bulmuş oldular.

Erdoğan düşmanlığını taşırmadık mecra bırakmayan muhalefetin ise bu buluşmayı karalamak için “beğenmeme” (dislike) kampanyası düzenlemesi, yayını sabote etmeye kalkması ise son derece dramatikti. Ancak onlar da biliyor ki, Erdoğan girdiği her yeri, alanı, mecrayı feth eden bir lider. Video konferansın izlenme oranları da bunu gösteriyor. 2,2 milyondan fazla kişi yayını şimdiye kadar izlemiş durumda.

Bu açıdan yıllardır dolduruşa getirmeye çalıştıkları gençliğin elden çıkma tehlikesi muhalefetin dengesini sarstı, moralini bozdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gençlikle buluşmalarını her fırsatta sürdüreceğine inanıyorum. Nitekim, muhalefetin rahatsızlığına bakarak, bu buluşmayla çok başarılı bir organizasyona imza atıldığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Kurtuluş Tayiz Diğer Yazıları