Yazarlar

Kurtuluş Tayiz

Kurtuluş Tayiz

Erdoğan'a kumpas toplantıları deşifre oldu

CHP, İYİ Parti, Saadet ve HDP arasında 2018’de genel seçimlerden önce başlayan, dört ay süren ve sonuçta bir anayasa taslağının ortaya çıkmasıyla sonuçlanan gizli görüşmeler yeni yeni deşifre oluyor.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, dört muhalefet partisinin, Erdoğan’ı devirmek için gerçekleştirdiği gizli toplantıları deşifre etti. Özdağ, taslak metninin ayrıntılarını ise önümüzdeki günlerde açıklayacağını duyurdu.

Bu toplantılar sadece milletten, kamuoyundan değil, kendi partilerinden de gizlenmiş. Ümit Özdağ, İYİ Parti’nin önde gelen kurucu isimlerinden biri olmasına karşın, bu kadar mühim bir etkinlikten haberdar olmadığını belirtiyor. İYİ Parti adına görüşmelere katılan isimlerin anayasa ve hukuk mantığının son derece “liberal” olduğunun altını çizmekten de geri durmuyor, Ümit Özdağ.

Bu gizliliğin sebebi açık ki, adı geçen dört partinin de gayrimeşru bir iş çevirmeleriyle ilgili. Türkiye’ye karşı değilse bu görüşmeler neden gizlendi? Çünkü bir “oldu bitti”nin peşinde koşuyorlar. Görüntüde birbirlerine karşılar ama sahne arkasında birlikte hareket ediyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı devirebilecek her türlü gayrimeşru senaryonun içindeler. 2018’de kaybettiler ama o üzerinde anlaştıkları gizli anayasa taslağını 2023 için güncelliyorlar.

“Efendim, bu dört parti de yasal, yan yana gelmelerini neden kriminalize ediyorsunuz” diye itiraz edenler olabilir. Elbette, dört parti de yasal, bu konuda bir sıkıntı yok. “Çevirdikleri dolaplar gayrimeşru, bu yüzden gizli toplantılar yapıyorlar” buna dikkat çekmeye çalışıyorum. Peşinde koştukları iş, fırsatı bulduklarında Erdoğan’a kaybettirip Türkiye’yi kumpasa getirmek. Başka bir izahı yok, işte bu yüzden gizli saklı hareket ediyorlar. 2018’de Erdoğan’a kaybettirmeyi başarsalardı, bu dört partinin üzerinde anlaştığı anayasa taslağıyla Türkiye bir günde Irak ve Suriye’ye dönmüş olacaktı. Yani “merkezi hükümet”, “yerel hükümet” diye yönetim şekli değişecekti!

Bu planı 2018 seçimlerinde denediler, kamuoyunu biraz alıştırdılar; şimdi ise sonuç almak için 2023’e hazırlanıyorlar. Kapalı kapılar ardında kurdukları “anayasal ittifakla” 2023 seçimlerine girip Türkiye’yi yine kumpasa getirmeyi deneyecekler.

Bu dört partiyi ortak masa etrafına toplayan aklın asıl amacı ise, bu “anayasal ittifakla” Erdoğan’ı devre dışı bırakıp Türkiye’de terör örgütü PKK ve HDP’ye statü kazandırmak ve Suriye’de “PKK devleti”nin önünü açmaktır. Gerisi laf-ı güzaftır! 

Kurtuluş Tayiz Diğer Yazıları