Yazarlar

Kurtuluş Tayiz

Kurtuluş Tayiz

Erdoğan'a karşı tek parti oldular

Kurtuluş Tayiz tüm yazıları

Dünya, geride büyük bir yıkım bırakan koronavirüs sonrasına hazırlanıyor. Hasar büyük olduğu için haliyle kavga ve gürültü de büyük olacak.

Bu süreci en az hasarla atlatan Türkiye ise yeni dönemde bütün potansiyelini yansıtabileceği fırsatlarla karşı karşıya. Tarih, ülkemize büyük bir atılım, sıçrama yapma imkanı sunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu gerçeği baştan beri gören isimlerin başında geliyor. Korona sonrası yeni bir dünya şekilleniyor ve Türkiye de bu dünyada en iyi yere sahip olmak için kolları sıvamış, hazırlıklarını tamamlamış durumda.

Psikolojik olarak Türkiye iyi bir hava yakaladı. Planlanandan çok daha kısa bir sürede Türkiye 2023 hedeflerine ulaşabilir, ekonomik ve siyasi olarak bu süreçten güçlenerek çıkar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu hedefleri rahatça gerçekleştirebilecek bir süreye de sahip. Türkiye’nin elindeki en büyük koz, 2023’e kadar seçimsiz bir zaman aralığına sahip olması. En büyük şansımız bu.

Fakat muhalefet cephesi boş durmuyor; CHP ve bağlaşıkları, “erken seçim” tartışmalarıyla bu istikrar dönemini hedef alacaklarını belli ettiler. Türkiye’nin elindeki bu altın fırsatı, iç tartışma ve çekişmelerle, kaos ve kargaşa çıkararak, erken seçimi zorlayarak, fitne üreterek, güven ortamını zedeleyerek sabote etmeye çalışacaklar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtı bu cephe, bundan sonra göreceğimiz gibi tek bir ağızdan, Türkiye’nin hep ne kadar kötü bir durumda olduğunu anlatacak, milleti de buna ikna etmek için uğraşacaklar. Toplumun her kesimine ulaşmaya çalışıp insanların zihinlerini bulandırmakla meşgul olacaklar. Ki, korona sonrası dönem için şimdiden harekete geçtiler. Dindarlara başka parti ve isimle, ekonomiden şikayeti olana başka partiyle, iktidara karşı ideolojik husumetleri olanlara da başka kimliklerle ulaşıp mevcut siyasi birliği parçalamaya, bölmeye, küçültmeye gayret edecekler.

CHP’si, DEVA’sı, İYİ Parti’si, Saadet’i, Gelecek ve HDP’si ayrı partiler gibi görünüyor olsalar da aslında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısında yek vücutlar ve tek partiler.

Muhalefet cephesi 2023’e kadar Erdoğan’ın arkasındaki millet desteğini parçalayıp azaltmak için her kozu kullanacak. Bir gün Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan, bir gün Abdullah Gül ve Temel Karamollaoğlu sahneye çıkacak. Kemal Kılıçdaroğlu ise bir orkestra şefi olarak bu süreci koordine edecek. Kemal Bey’i CHP’nin başına kimin getirdiği düşünüldüğünde arkadaki ana aktörün de kim olduğu ve neyi amaçladığı kendiliğinden anlaşılır herhalde!

Kurtuluş Tayiz Diğer Yazıları