Yazarlar

Kurtuluş Tayiz

Kurtuluş Tayiz

“Aksaçlılar” bildirisi

Sanatçılar Girişimi”nden sonra “Aksaçlılar” bildirisi de geldi. Bildiri “farklı düşüncelere” sahip, “farklı geçmişlerden” gelen 101 aydının imzasını taşıyor. Ancak imzacılar, Türkiye’nin bugün geldiği yerden duydukları kaygıda birleşiyor! Ve bu gidişat engellenemezse Türkiye’yi daha karanlık bir geleceğin beklediğinden korkuyorlar!

Aksaçlılar, Türkiye’nin daha önce hiç bu kadar “koyu karanlık” bir dönemi yaşamadığını vurguladıktan sonra “Herkesin tehdit altında olduğunu, özgürlüklerin bastırıldığını, demokrasinin olmadığı bir rejimde iş ve aşın da tehlikeye girdiğini” belirtiyorlar. “Cumhuriyetin teminatı bütün kurumlar tek tek işlemez hale getiriliyor” dedikten sonra da muhalefete “demokrasi ittifakı” yapın çağrısından bulunuyorlar.

İmzacı Aksaçlılar arasında, Halk Tv’den Ayşenur Aslan ile eski Zaman yazarı Fehmi Koru dikkatleri çekiyor. Hasan Cemal, Tarhan Erdem, Cengiz Çandar ve Oya Baydar da baş sıralarda tabii.

Yaşar Okuyan’ın yanında Orhan Pamuk’u görünce şaşırmamak elde değil. Hey gidi mahalle baskısı, kimleri kimlerle yan yana getiriyorsun. Pamuk’un böyle bildirilerle, imzalarla işi olmazdı normalde.

HDP’li Celal Doğan ve Ahmet Türk, “Aksaçlılar”ın arasına girmeyi başaran isimlerden. Ercan Karakaş, Fikri Sağlar ve Ertuğrul Günay da bildiride yer alan eski CHP’li tüfekler. Müjde Ar’ı da “Sanatçılar Girişimi” bildirisinden hatırlıyoruz. O da topluma yön veren “Aksaçlılar”dan sayılıyor artık.

İsimleri bir tarafa bırakıp tekrar bildiriye dönecek olursak; Aksaçlılar, muhalefet partilerine “demokrasi ittifakı” çağrısında bulunuyor.

Aksaçlıların “demokrasi ittifakı kurun” çağrısının muhatabı açık şekilde Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Hatırlayacaksınız, yakın geçmişte “çatı adayı” Ekmeleddin İhsanoğlu’ndan Abdullah Gül’ü “cumhurbaşkanı adayı” göstermeye kadar bütün bu “ince işler”in koordinatörlüğünü Kemal Bey yapmıştı.

“Demokrasi ittifakı”nın kimleri kapsadığını da tahmin edersiniz. HDP ve AK Parti’den ayrılarak yeni parti kuran Abdullah Gül, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’na kadar geniş bir kesimi içeriyor. Legal illegal, demokrasi içi-dışı bütün güç ve örgütleri kapsıyor. Yani NATO’nun bütün sivil kuvvetleri bu ittifaka dahil! 

Kurtuluş Tayiz Diğer Yazıları