Yazarlar

Kurtuluş Tayiz

Kurtuluş Tayiz

ABD'den Kandil'e “İran'a geçin” mesajı

Kurtuluş Tayiz tüm yazıları

Terör örgütü PKK’ya yönelik önceki gün gece yarısı “Pençe-Kartal operasyonu” ismiyle sürpriz bir hava harekatı düzenlendi. Harekat kapsamında başta Kandil olmak üzere stratejik üslenme alanları olan Sincar, Karacak, Zap, Avaşin Basyan, Gara ve Hakurk’ta belirlenen 81 hedef başarılı bir şekilde vuruldu.

Terör örgütüne yönelik sınır ötesindeki operasyonlar aslında uzun süredir, adım adım, kapsamlı bir “Pençe-Kartal” stratejisi çerçevesinde yürütülüyor.

Bu hava harekatının önemi, örgütün ana üslenme alanı olarak bilinen Kandil’in, militan güçlerini İran ve Irak sınırları içinde geniş bir alana yaymak için harekete geçtiği zamanda gelmesinden kaynaklanıyor.

TSK, Kandil’in hareketlilik istihbaratını alır almaz kapsamlı bir hava harekatıyla örgüte ağır kayıplar verdirdi.

Kandil uzun bir süredir PKK için güvenli bir bölge olmaktan çıkmış durumda. Örgüt yöneticileri, nispeten daha erişilmez olarak görülen Zagros gibi dağlık alanlara sığınmış durumda. Ve Türk SİHA’larına yakalanmamak için de sürekli hareket halindeler.

Kandil, örgütün militan yapısını da “Pençe-Kartal” harekatında adı geçen alanlara dağıtıyor. Barzani’den de yeterli koruma göremedikleri için de parça parça dağılıyorlar. ABD’nin Suriye’deki komuta gücü,Kandil’e “güçlerinizi İran’a kaydırırsanız güvenceniz olur” gibisinden mesaj ilettiği gelen bilgiler arasında.

Türkiye’de kırsaldan temizlenen terör örgütünün, TSK’nın kararlı operasyonları sayesinde en erişilmez görünen Kandil’de bile barınamaz hale geldiği görülüyor. Örgüt psikolojik olarak büyük bir çöküntü içinde. Bu yüzden de bütün umutlarını HDP-CHP ittifakına bağlamış durumdalar. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı durdurmayı başarabilirlerse terör örgütü de tasfiye ve imha olmaktan yakasını kurtaracak! Bütün hesapları bu! 

Kurtuluş Tayiz Diğer Yazıları