Yazarlar

Hüseyin Besli

Hüseyin Besli

atifhuseyin@gmail.com

‘Paket’ diyecektim

Hüseyin Besli tüm yazıları


2 gün sonra AK Parti de Cumhurbaşkanlığı adayını açıklayacak. Beklendiği gibi AK Parti’nin adayı R. Tayyip Erdoğan olacak. 
Bunun heyecan yaratacak bir tarafı kalmadı. Çünkü uzun süredir üzerinde konuşulan ve beklentiler doğrultusunda bir karar. 

Birçok çevre ve partili gibi benim kafama takılan da Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı sonrası AK Parti Genel Başkanlığı, dolayısıyla T.C. Başbakanlığı görevini kimin yürüteceğidir. 
Hep tekrarladığım gibi bir kez daha tekrarlamakta fayda var. 
Mesele (en azından benim için) isimlerden öte AK Parti iktidarının en az iki dönem daha devam etmesidir. Böylece AK Parti iktidarının süresi toplam bir kuşak miktarına ulaşmış olur ki bu sonuç içinde elde edilen kazanımlar kalıcı olsun. 

10 Ağustos 2014’te yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimine bir paketle gidelim diye teklif edecektim. 
Yani 10 Ağustos’ta sadece Erdoğan’ın köşke çıkışını onaylamış olmayalım (beklentim ve temennim odur ki bu işlemi 1. Turda bitireceğiz) onunla beraber; 2014 Ağustos’tan 2015 Temmuz’una kadar yaklaşık 1 yıl süre için Genel Başkan ve Başbakan aynı kişi mi olmalı ve kim? 
Ayrı ayrı kişiler olacak ise onların kimliklerinin ortaya çıkması; Ve asıl önemlisi partiyi 2015 seçimlerine götürecek Genel Başkan kim olacak. O Genel Başkanın kimliği belirleyecek bir anlamda AK Parti iktidarının devamını ve gücünü. Dolayısıyla AK Parti’yi 2015 seçimlerine götürecek Genel Başkan aynı zamanda iyi bir Başbakan olma/olabilme yetenek ve tecrübesine de sahip olmalıdır. 
 4
İsim isim bunları yazmayı ve 2014 10 Ağustos seçimlerinin zımmen bu isimlerden oluşacak paketi oylayacak bir seçim olması gerektiğini söylemek istiyordum… 
Ama Sayın Başbakan’ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce AK Parti’nin yeni Genel Başkanı ve muhtemel Başbakan adayları hakkında konuşmayı kesin bir dille yasakladığını okuyunca… 
Ben de kendime pay çıkardım ve yazmaktan vazgeçtim. 
Dolayısıyla aklımdan geçen isimler bende kaldı. 

Hüseyin Besli Diğer Yazıları