Yazarlar

Hikmet Genç

Hikmet Genç

hikmet.genc@aksam.com.tr

Yüzde 1'i de şüpheli!..

Hikmet Genç tüm yazıları

Yargıtay, siyasi parti ve partilerin üye sayılarını güncellemiş.

AK Parti’nin üye sayısı bir yıl içerisinde 1 milyon artmış. Üye sayısı 10 milyondan 11 milyona yükselmiş. 1 yılda 1 milyon yeni üye.

Peki son 1 yılda CHP’nin üye sayısı ne kadar artmış?..

Artmamış, eksilmiş. CHP’nin 1,1 milyon üyesinden 2 bin 270 üyesi ayrılmış!..

Kısacası CHP siyasetinde bir resesyon yok, daralma var!..

Ne kadar görmezden gelseler de parti, taciz tecavüz ve yolsuzluk skandallarıyla cadı kazanı gibi kaynıyor. Diğer taraftan Muharrem İnce’nin kuracağı partiye gidecek CHP’li vekillerin sayısı tartışılıyor. Sarıgül de ayrı bir ekiple muhalif CHP’lileri etrafında toplamaya çalışıyor…

CHP’nin işi zor. Yedi Kocalı Hürmüz gibi hepsini idare etmek zorunda!..

Politika üretme imkan ve kabiliyeti yok. O yüzden “kavga gürültüyle”, bazen “hakaret ederek”, olmadı “saçmalayarak”, tansiyonu yükseltip ittifakın dağılmasını engellemeye çalışıyor.

Herkes CHP ve müttefiklerine saldıracak, onlar da safları sıklaştıracak, aradaki sorunlar çatlaklar patlaklar tacizler tecavüzler vesaire görünmeyecek, unutulacak?!..

CHP’nin nesini mi konuşuyoruz?..

“’Sözde cumhurbaşkanı’ hazımsızlığı”, “Şeb’i Arus etkinliğinde ‘Güneş-Dil Teorisi’”, “AİHM Demirtaş’ı bırak demişse bırakacaksın”, “Asıl vergiyi uyuşturucu kaçakçısından, organ ticareti yapanlardan alınmalı”, “Benim aday olup olamayacağımı size kim söyledi?”, “İmamoğlu’na yalandan suikast ihbarı”, “Telefonlarım dinleniyor”, “Pandemi, iki ayaklıdır. Bir, bulaşmasını engelleyeceksin. İki, baktın ki bulaştı, tedavi edeceksin”, “Kahvelerde her oyuna yeni deste çözümü..,” ilâ âhiri…

Ve hiçbir şey bulamıyorsan; “Millet aaç aaç!..”

Hatırlarsınız, çöp konteynerini karıştıran bir kadının fotoğrafını gösterip, “21’inci yüzyılda Türkiye fotoğrafı bu” demişti.

Kadının (Aysun Demir) 4 katlı evi olduğu, sokak hayvanlarını beslemek için restoranlardan ve çöp konteynerlerinden yemek atıklarını topladığı ortaya çıkmıştı.

Öğrenmeye, doğruluğunu teyit etmeye ihtiyacı yok CHP’nin. Yalan da çıksa Kılıçdaroğlu, foto-film siyaset çalışmalarına devam ediyor.

Bu sefer de çöpten ekmek toplayan bir kadının fotosunu paylaşmış.

Paylaştığı görüntüdeki kadının, dolandırıcı bir çetenin elemanı olduğu ortaya çıktı…

Önemli mi?.. Değil!..

Göster fotoyu, al sana siyaset!

Olmadı saçmala, millet seni konuşsun, al sana gündem!..

Lakin oyu yüzde 17’ye kadar düşen CHP’de, 1 yıl içerisinde üye sayısı da düşmüş…

Bir de diyor ki Kılıçdaroğlu; “Biz CHP olarak ne söylüyorsak yüzde 100’ü doğrudur. Yüzde 99 demiyorum…”

“Yüzde 100 doğru söylüyorum” diyor ama, yine de inandıramıyor demek ki!.. 

Hikmet Genç Diğer Yazıları