Yazarlar

Hikmet Genç

Hikmet Genç

hikmet.genc@aksam.com.tr

Sefil, rezil, zelil siyasetiniz batsın!..

Hikmet Genç tüm yazıları

Van, Elazığ, Malatya, İzmir.., vesaire hiç fark etmiyor…

Zira felaketten, acıdan, ölümden siyaset devşirmeye çalışan güruh, utanma sıkılma haya gibi hasletlerden yoksun…

Son yazımda bahsetmiştim. İzmir depreminden yaklaşık bir saat sonraydı. Leş kargası gibi bekleyen provokatörler sosyal medyada kin kusmaya başladı. Göçük altında kurtarılmayı bekleyenler varken, cesetler çıkartılırken, acılar yaşanırken daha önce olduğu gibi yine devreye girdi nesebi gayrı sahih zevat!.. Akla hayale gelmeyecek yalan, tezvirat, manipülasyonla algı çalışması yaptı müptezeller…

Herkes işini, tıynetinin gereğini yapıyor diyelim.

Peki ya siyasetçiler?..

Gürsel Tekin şöyle dedi twitter hesabından; “Bayraklı’da Kaymakamlık binası ve Kızılay Kan Merkezi yıkıldı, Adalet Sarayı duvarları çatladığı için boşaltıldı. Kendi binalarının güvenliğini sağlayamayan devlet, vatandaşın canını nasıl koruyacak?”

Tabii ki yalan.

Kızılay, foto paylaşıp “yıkılmadık ayaktayız, çalışıyoruz” diyerek cevap vermek zorunda kaldı. Kaymakamlık binasında da hasar yok.

Allah muhafaza.., diyelim ki Kaymakamlık binası ve Kızılay Kan Merkezi yıkıldı. Henüz insanlar acısını yaşarken acıdan felaketten siyaset devşirmeye çalışmak nasıl bir siyasi zihniyettir?!

CHP Genel Sekreteri’nin de aşağı kalır tarafı yok.

Böke, ‘AFAD çadırlarını kullanabilmeniz için evinizin hasarlı olduğunu belgelemeniz gerekiyor. Belediyelerimizin çadırlarını ise ihtiyaç sahibi olduğunu belirten herkes kullanabilir’ dedi…

Ve tabii ki bu da yalan ve CHP için bir vakayı adiye!..

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ve AFAD Başkanı Güllüoğlu açıklama yaptı.

İsteyen istediği çadırda kalabiliyor. Daha hiçbir binaya hasarlı olduğuna dair henüz belge verilmeden bu yalanı uydurabiliyor CHP.

Kime kızacaksın?..

“Elazığ’a gittim, tek bir Kızılay çadırı görmedim” diyen Kılıçdaroğlu bunların genel başkanı değil mi? (Bizzat kendisinin Kızılay çadırına girerken çekilmiş fotoğrafı çıkmıştı ortaya. Çadırın dışında kocaman Kızılay logosu vardı. İçinden göremediği için başka bir çadır zannetti zahir!)

Velhasıl bıktık bu yalan dolanlı siyasetten.

CHP için “vakayı adiye” diyoruz ama, alışamadık…

Alışmayacağız da!..  

Hikmet Genç Diğer Yazıları