Yazarlar

Hikmet Genç

Hikmet Genç

hikmet.genc@aksam.com.tr

CHP ve müttefikleri nereye ait?!

Hikmet Genç tüm yazıları

Evet dediklerini yaptılar, “Ne işimiz var Libya’da?..” dediler. 

İsrail, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Yunanistan, Mısır, Fransa başta olmak üzere o sularda gezinen, Akdeniz’e kıyısı olan olmayan kim varsa onların Akdeniz’de işi var, ama bizim işimiz olamaz, öyle mi?!.. 

Anlaşmayı, BM tarafından tanınan meşru Trablus Ulusal Mutabakat Hükümeti’yle yapmışız. Yaptığımız anlaşmanın geçerliliği Akdeniz’deki sınırımız o hükümetim devamlılığı ile mümkün. Bizden askeri destek istemişler ve biz göndeririz demişiz. 

Hasılıkelam mesele bizim güvenliğimiz. Mesele, dünyanın gözünü diktiği Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin varlığı. 

İşte buna “Hayır” dedi CHP ve müttefikleri HDP, İP, SP… 

N’apacaktık peki?.. 

İsrail, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Yunanistan, Mısır, Fransa..vs’nin bize; “Sen kendini yorma, biz doğalgaz petrol neyin bulursak seninle paylaşırız!” demesini mi beklemeliydik?!.. 

Daha nasıl anlatılabilir ki? 

“Libya’da ne işimiz var, niye asker gönderiyoruz?” demek, “cehaletten” ise kötü. Bilerek söylemek daha da kötü. Zira bu, Türkiye düşmanlığından başka bir şeyle açıklanamaz… 

HDP için söylenecek çok şey yok. PKK’lı teröristlerin siyasi aparatından ülkenin ali menfaatlerini gözetmesi beklenemez. 

CHP ve İP ne diyor peki?.. 

Engin Altay’a göre Libya’ya asker gönderirsek TSK lejyoner gibi olurmuş!.. Mehmetçiğe böyle bir sıfat yakıştırması Altay için absürt değil. Zira “bu hükümet dünyanın en doğru işini bile yapsa alkışlamayız” diyen bir kafa muhalefet ediyorum derken lejyoner de olur, misyoner de… 

CHP’li vekil Ünal Çeviköz ise şöyle diyor; 

“Bu tezkere Türk askerini savaşa gönderecek bir tezkeredir. Libya’dan şehit haberi geldiğinde ne yapacaksınız?” 

Aynısını Suriye’de yaptığı harekatlar sürecinde de söylemişlerdi. “Başta ABD ve Rusya olmak üzere küresel güçler neden Ortadoğu’da, neden Akdeniz’de” diye sormazlar... 

Dünyanın farklı coğrafyalarında yeşillik olsun diye mi onca üs, onca asker bulunduruyor bu ülkeler?.. 

Ayrıca, “Bu tezkere BM Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal ediyor.” diyor CHP’nin Çeviköz’ü. Yani “Türkiye’ye yüklenin eyy küresel güçler. Biri bizi durdursun” diye sesleniyor dünyaya. 

Benzer şeyleri İP Milletvekili Aytun Çıray’dan da duyduk Meclis konuşmasında. Türkiye’nin Libya’ya asker göndermesinin uluslararası bir meşruiyet tartışması başlatacağını söyledi Çıray… 

Evet,“İsrail, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, BEA, Suudi Arabistan, Yunanistan, ABD, Mısır, Fransa” için çok güzel hareketler bunlar. 

Başka da bi’şey demiyorum..  

Sadece merak ediyorum. 

Siz nereye aitsiniz? 

Hikmet Genç Diğer Yazıları