Yazarlar

Emin Pazarcı

Emin Pazarcı

Yerli değilmiş moturu!

Emin Pazarcı tüm yazıları

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, değersizleştirmek ve küçümsemek için “motorunun yerli olmadığını” söylemişti: 

“Ukrayna’dan motor gelmezse, Akıncı SİHA uçamıyor. Ama Erdoğan, Saray’da savunma sanayiinden bahsederken, uçup, koşup coşuyor.” 

Dediği gibi değil tabii ki. TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş, yerli İHA motorunu tasarlayıp teslim etti. Üstelik, bu motora daha şimdiden yabancı talip de çıktı. Çünkü, “sınıfında en iyi motor” unvanını kazandı. En yakın rakibinden yüzde 11 daha az yakıt tüketiyor. Ayrıca, yakında İHA’larda kullanılan Ukrayna menşeli motorların da ortak üretimi yapılacak. 

Ama diyelim ki söyledikleri doğru. Bir an için Faik Öztrak’ın dediklerini kabul edelim. PKK ve YPG terör örgütü mensupları “motoru yerli değil” diye burun kıvırmıyorlar ki! Onlar, bu hava araçlarını her gördükleri yerde kaçıp saklanacak delik arıyorlar. 

Yunanlılar bile “Türkiye bize fark attı” diye hayıflanıp duruyor… 

Bu İHA’ların çok önemli bir özellikleri daha ortaya çıktı. Sadece terörist takip edip vurmuyor onlar. Aynı zamanda da insan hayatı kurtarıyor. 

Jandarma Genel Komutanlığı, Elazığ Depremi’nin hemen ardından TB 2 insansız hava araçlarını devreye soktu. 3 adet İHA, Elazığ ve Malatya semalarına sevk edildi. Onlar da gerekli tespitleri yaptılar. 25 dakika sonra, bölgenin bütün görüntüleri Genel Komutanlıktaydı

Depremde ne kadar bina yıkıldı? 

Nerelerde hasar büyük? Hangi binalar hafif, hangileri ağır hasarlı? 

Hangi yollar kapalı hangi yollar açık? 

Bölgenin röntgenini çektiler. İşte buna bakılarak yapılması gerekenler kararlaştırıldı. İHA’lar sayesinde devletin bütün güçleri anında ve olmaları gereken yerde belirdi. 

Öztrak, bu gelişmenin ardından da “motorları yerli değil” diye burun kıvırır mı acaba? Hâlâ onları değersizleştirmek için uğraşır mı? Yoksa özür mü diler?

***

Bir özür borcu da CHP’nin Grup Başkanvekili Özgür Özel’in var. O da “Damat SİHA üretiyor” diye, Türkiye’yi “aile devleti” sözleriyle suçlamıştı. 

İyi ki harekete geçmiş… İyi ki üretmiş… 

O ürettiği İHA ve SİHA’lar, hem ülkemizi koruyor, hem de insanımızı! Deprem sırasında enkaz altından çıkarılan canlar, şimdi “İyi ki onlar varmış” diye yapana da yaptırana da dua ediyor. 

Özür dilemek bir erdemdir aslında. 

Bu iki ismin de erdemli insanlar gibi davranması beklenir! 

Bakın Sezgin Tanrıkulu tipi isimlerden böyle bir davranış beklemiyorum. Çünkü, onların amacı başka. Onlar, PKK’lıların tepesine bombalar yağdığı, çil yavrusu gibi dağıldıkları için karalar bağlayan takımından. Bırakın özür dilemeyi, bir adım bile geri atmazlar. 

Canları yanıyor çünkü!

***

Ama biz mutluyuz bu gelişmelerden. Bir derdimiz var bizim çünkü! Ülkemizin her alanda gelişmesini, emperyalist kıskaçlardan kurtulup, kendi ayakları üzerinde dimdik durmasını istiyoruz. 

Derdi olmayanlar ne anlar bundan? 

Bazıları değerleri değersizleştirmeye çalışır. Bazıları da biz milletçe depremin acısını yaşarken, Palandöken’e gidip kayak keyfi yapar. 

Meşrep meselesi çünkü bu… 

Herkes meşrebine göre davranır. Herkes meşrebinin gereğini yerine getirir 

Tersi söz konusu olamaz ki! 

Emin Pazarcı Diğer Yazıları