Yazarlar

Emin Pazarcı

Emin Pazarcı

“Yalan” deyin, susayım

Emin Pazarcı tüm yazıları

Türkiye seçime gidiyor. Bir yanda Cumhur, diğer tarafta Millet İttifakı var. Bu ittifakların kimlerden oluştuğu da belli: 

Cumhur İttifakının iki ana gövdesi bulunuyor. Biri Ak Parti, diğeri MHP. BBP ve küçük bazı gruplar tarafından da destekleniyor. 

Millet İttifakının görünürdeki asli paydaşları CHP ve İyi Parti. Ancak, arkadan HDP ve SP tarafından ittiriliyor. Yetmez, FETÖ, PKK, DHKP-C gibi illegal yapılar da Erdoğan’a karşı bu ittifakı destekliyor. Saklamıyorlar bunu, söylüyorlar. 

Var mı itirazı olan? 

Olsa da sonuç değişmez. Türkiye’nin realitesi bu! 

Şimdi bir de dışarıya bakalım. Amerika’dan Avrupa’ya kadar Türkiye’ye düşmanlık besleyen, bizim üzerimizde planları olan bütün güçlerin dertleri Erdoğan’la. MHP’den ve Devlet Bahçeli’den haz ettikleri de söylenemez. Onlara bir de Doğuda Türkiye düşmanlığı yapan Suudi Arabistan, Mısır ve BAE gibi ülkeleri de ekleyebiliriz. 

“Hayır, öyle değil” denilebilir mi? 

Belki denilebilir, ama son derece ciddiyetsiz, hatta komik olur! 

Demek ki, planlanmış olmasa da… Üzerinde özel bir çalışma yapılmış bulunmasa da… Herhangi bir irtibattan bahsedilmese de… En azından, Millet İttifakı ile Türkiye üzerinde planları olan emperyalist güçlerin aynı amaca doğru yöneldikleri söylenebilir. 

O amaç da belli: 

Yıkamasalar da Erdoğan’ı tökezletmek!

***

Şimdi, “Ama bu bir yerel seçim” denilebilir 

Doğru, hiçbir itirazım yok. Türkiye, 31 Mart’ta yerel yöneticilerini seçecek. Ancak, HDP’ye bakıyoruz, “Kürdistan” diyor. Türkiye’nin batısında verilecek oyların, doğudaki gelişmeleri etkileyeceği iddia ediliyor. PKK baronları da benzer konuşmalar yapıyor. Asıl hedefin Erdoğan’dan kurtulmak olduğunu söylüyorlar. 

Kılıçdaroğlu, bütün konuşmalarına Erdoğan’la başlayıp, Erdoğan’la bitiriyor. 

Meral Akşener, kürsüye çıkar çıkmaz “Erdoğan” diyor. 

Belediye başkan adayları, hep bu söylemlerin gölgesinde kalıyor. Hep, “Erdoğan’ı Beştepe’den indirmekten” bahsediliyor. CHP, İyi Parti, HDP ve SP’nin üzerinde birleştikleri tek slogan var: “Oy verin Türkiye Erdoğan’dan kurtulsun” diyorlar. 

Genel mesajlar, hep yerel söylemlerin önüne geçiyor! Kampanyalar sürekli olarak Erdoğan çevresinde dönüyor. 

“Yalan” deyin, “yanlış tespitte bulunduğumu” söyleyin, susayım.

***

Adaylara bakın, zaten ne olduğunu göreceksiniz. Listelerde PKK’ya yakın isimler var. Aşırı soldaki bazı simalar ortalıkta cirit atıyor. Geçmişte “milliyetçi” çevreler içinde yer almış pek çok isim de onlarla kol kola geziyor. “Müslüman” kimliğini öne çıkarmaya çalışan bir güruh ise bu ittifaka destek veriyor. 

Sıkıntılıymış ya da şaibeliymiş fark etmiyor. Erdoğan’a karşı kurulan cephede en iyi sonuç alacağı düşünülen kim varsa alana sürülüyor. 

Diyelim ki sonuç aldılar, ne olacak? 

Batılı güçler ne yapacaklarını biliyorlar. Onların kısa ve uzun vadeli planları hazır. HDP ve PKK’nın amacı da belli. Yıllardır “bağımsızlık” ve “öz yönetim” diye tekrarlayıp duruyorlar. Ben CHP, İyi Parti ve onlara oy verecek seçmenin durumunu merak ediyorum. Sahi, onlar ne yaptıklarını biliyorlar mı? 

Emin Pazarcı Diğer Yazıları